Pazartesi, Nisan 30, 2007

29 nisan 2007 çağlayan


Oradaydık, çoğumuz oradaydık, sevgili ile gittik, büyük bir sevinç ile gittik, iyi ki gittik, iyi ki çoğumuz gelmiştik, iyi ki tek yürek bağırdık, iyi ki herkesin yüzü gülüyordu, umut vardı, asla karamsarlık yoktu, nefret yoktu kimse için, çünkü bir cumhuriyet çocuklarıydık, bu devleti kuran ve adım adım yürüyen, Atatürk evlatlarıydık.

Çocuklar vardı, gençler, kadınlar erkekler, yaşlılar belki yürüyemeyecek kadar olanlar bile dim dik ayaktaydı. Çünkü insan olma hakkını aldıkları bu cumhuriyete sevdalıydı hepsi, sağcı solcu değildi hiçbiri, Atatürk cumhuriyetinin alnı ak tertemiz evlatlarıydı. Padişah kulu değil vatanın ferdiydik. Demokrasiyi birileri gibi araç değil amaç edinmiştik. Cumhuriyete, onun kazanımlarına, insan olmaya fert olmaya sevdalanmıştık. Anne babalar vardı çocukları kucaklarında, gıkları çıkmadı sıcağa ve kalabalığa yeter ki o minik hafızası bu gücü görsün ve oraya yerleştirsin diye.

Bindirilmiş kıta değildik asla olmadık biz, kimsenin buyruğu ile hareket etmedik. olsa olsa "1000 Dirilmiş Kıtaydık" biz. belki çok rahat oturmuştuk yıllarda yerimizde, birileri altımızı oyarken. Ama aymazlık etmedik, uyandık, orada olduk Tandoğan'da, Çağlayan'da yetmezse her şehrin her meydanında.

Sevgiyle, saygıyla, başımız dimdik ve hiç bıkmazsızın. Kimsenin inancına karışmadan ama cumhuriyetimize ve onun temel kurallarına sım sıkı sarılarak. Çağdaş nedeniyet çizgisinde, bilimin ışığında, insan gibi yaşamak için, kul olmamak fert olmak için, karanlığa teslim olmamak için...

Çarşamba, Nisan 25, 2007

Adrasan






Kısacık tur,

Sevgili ve onun da dahil olduğu yoga talebelerim, dostlarım ve de kızım ile. Mis gibi hava, inanılmaz bir tabiat, dostluk ve aşk. Neş'e ve keyif. Sapasağlam insanlar, hiç arıza yok
Yanımda sevgili olunca zaten güneş hep var, herşey hep güzel demek. Birde kızım ve dostlarım, saygı ve çocuksu haller.
Başta sevgili,dağ, bağ, tarla, orman, deniz, kumsal, yıldızlı geceler, ateş, güneş, rüzgar, yağmur çisentisi, göl, akarsu, tarihi şehir,portakal, limon, tatlı kızım, yahu herşey bir arada olur mu, olur... Valla allah nazardan saklasın diyeceğim başka laf yok.... aha size bazı resimler.
İyi ki varsın be, her şey daha da bir keyifli oluyor, iyi ki doğdun sabahlarıma ve akşamlarıma ve öğlenlerime ve her anıma.

Perşembe, Nisan 19, 2007

nisan 2007 Sirkeci/Harem vapuru vah...vah....







hava kararmaktaydı ve flaşsiz çektim bu resimleri hiç bir yorum yapmayacağım, yurdumun en büyük şehrinde nisan 2007 vah vah

Çarşamba, Nisan 11, 2007

Jazz sever dostlarıma bilgi






Dostlar,



Eğer jazz müziğini seviyorsanız size,


Washington dan yayın yapan Smooth jazz radyosunu dinlemenizi , keyifle öneririm. İnternet üzerinden rahat rahat dinleyebilirsiniz. Genelde çok deriiin jazz parçaları değil günlük yaşamda rahat rahat dinleyebileceğimiz hatta işimizi yaparken bile rahatlıkla keyif alarak dinleyeceğiniz parçaları çalıyor. ben pek seviyorum hepinize tavsiye ederim
Çok az reklam var genelde uzun uzun çalıyor arada ciddi konserler de var, isterseniz üye olabiliyorsunuz, çeşitli eventler var. pek güzel
http://www.smoothjazz1059.com
haydi iyi dinlemeleeeeer

Salı, Nisan 10, 2007

uzundur yazmamışım

Uzundur yazmamışım yahu !!!!!!!!

Bursa gezisi, sybella'nın doğumgünü partisi vesaire konular malum sayfalarda yazıldııı :)... tekrara ne lüzum hepsi çok keyifliydi yenileri için gün saymaya başladık bile.

Bahar tam anlamıyla geldi bile, dışarıdaki ıhlamır ağacının tumurcuklanışını onları teker teker patlayarak yapraklar çıkışını günde güne izledim, her bahar yaparım bunu çocukuğumdan beri evimin önündeki atkestanesi ağacını ve son yıllarda da ofisimin canının hemen dibindeki ıhlamur ağacından. Ne muhteşemdir tabiatın uyanışı ne inanılmaz ne kusursuz ve ne güzeldir. Bunu fark etmeden yaşayanla ne büyük bir kayıp içindedir yahuu... Farketmeliyiz dostlar her şeyi ayrı ayrı ve tüm detayları ile farketmeliyiz. Yaşamda hiç bir an bile boş verilecek kadar basit değildir. Aksibe her bir an bir önceki anın tecrübesi, kendi yoğun bilgisi vegelecek anın tomurcuklarını taşır. Bulunduğumuz an ne derece farkındalığımız içinde ve en iyi şekilde yaşanıyorsa bir sonraki an o derece iyi olacaktır. Aslında karma felsefesinin temeli de bunu içermektedir. Basit, çok basit yorumu ile sebep sonuç ilişkisi. Evren bu kural ile süregelmektedir...... farkında olalım her şeyin hiç bir şeyi boşvermeden ve atlamadak, detaylarda kaybolmadan ama tüm detayları da farkederek.


Felsefe bu kadar yeter geçen gün sevgili ile Fazıl Bey kahvecisine gittik, Kadıköy çarşısı içinde minicik bir dükkan, bildim bileli vardır hatta içerdeki kahve öğütücüsünün özerindeki dönen çarklar hep dikkatimi çekmiştir. Hatırladığım kadarı ile burası kurukahveci dükkanı idi ve servis yapılmazdı şimdi servis te başlamış. aman ne keyif. Kahve kültürünü sevmem pek amerikan işi gelir diyenlere, "Türk kahvesi" diye bir kavramın yüzyıllardır var olduğunu hatırlatayım. Aslında biz toplum olarak kahve içeriz o çok önemlidir, "bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır" gibi pek çok deyişimiz vardır, hatta günün ilk yemeğini bile "kahve altı" olarak kullanırız nasıl kahve toplumu değiliz canım :)

Şimdi buraya Bursada içtiğim bir kahve resim yakıştı. Gelelim Fazıl Bey kahvecisine, minicik dükkan, üç beş minik masa var zaten burası oturup saatlerce vakit geçirilecek bir yer değil bir soluklanmak için oturup kahve içmek ve keyif yapmak ve devam etmek yeri. Kahveniz küçük bir tabakta ikram ediliyor, Tabakta küçük bir bardak su, bir fincan kahve ve kürdana batırılmış bir adet küçük lokum var.
Aslında eskiden kahve fincanları çoğunlukla yandaki resimde görüldüğü üzere sapsız fincanlarda içilirdi. Saplı fincanlar da keyiflidir.
Evlerde bu sapsız fincanlar için gümüş fincan zarfları olurdu, fincanlar bu zarflar içine oturtulurdu, ben hala hatırlıyorum.
Evet Kadıköy çarşısında işiniz var ise yada işiniz olmasa da muhakkak gidin, pek keyifli...
Kahve seviyorsanız keyifle için yahu, kahve kültürü emperyalist bişeydir laflarını bırakın, geçin bu işleri allahaşkına ne alakası var. Ayrıca bişeyi hatırlatayım, genelde kızılan o pek meşhur uluslararası kahve şirketi amerikalıların değil arapların :)