Pazartesi, Ocak 19, 2009

unutmamak, unutturmamak

Bugün, Hrant Dink'in 2. ölüm yıldönümü idi. Halen unutulmadı unutturulmadı, elbette ki bu memleketin bir vatandaşı olarak diğerleri gibi unutlmamalı ve sonuç alınmalı....

Ama bir kişi var ki O katledileli tamı tamına 15 yıl oldu ,neredeyse unutuldu, hatta unutturulmak isteniyordur belki....Lütfen unutmayalım unutturmayalım. Hepimiz Uğur'uz diyelim, diyebilelim....


Cuma, Ocak 16, 2009

Perşembe, Ocak 15, 2009

hatırlıyor musunuz ???

Hatırlıyor musunuz ?

Susurluk'taki kaza soruşturmasında muhteşem bir ışık kapatma eylemi yapmıştı halkımız, katılım ne kadar da çoktu neredeyse herkes katılmış toplumun büyük bir mutabakatı olmuştu, adeta kenetlenmiştik. Bir tek o zamanın AKP'si olan Erbakan ekibi ( ki bunların içinde şimdiki Başvekil ve Cumhurreisi'de var) karşı çıkmışlardı, hatta bu soruştumaya "fasa fiso", "gulu gulu dansı" gibi acaip tabirler ile gülüp geçmişlerdi. Olay da kapatılıp gitmişti...

Acaba neden !?

Blmiyorum, her halde bilen vardır.
Ama bir bildiğim var halkın çok büyük bir kesimi ışıkları bıkmadan usanmadan yakıp söndürmüştü.

Şimdi konu gene aynı, bu defa Erbakan'ın talebeleri dava taraftarı, bir kısım dinci ve liberal kesim ve de bazı radikaller Taraf, ama gel gör ki halkın büyük bir kısmı bu defa mutabık değil yani daha doğrusu büyük bir çoğunluk olup bitenden emin değil, içlerine sinmeyen bişşeyler var, yani ciddi bir kutuplaşma var...

Acaba neden !?

Yani durum siyah-beyaz, arada hiç gri tonlar yok, sizce bunu sebebi ne?

Bekleyelim görelim. Tarih yaşıyoruz. Umarım sonuç tarihte, "helal olsun ne doğru bir iş yapmışlar" diye anılacak şekilde tecelli eder de gelecek bize mabâdi ile gülmez.

Salı, Ocak 13, 2009

soruşturmalar

Memleketimizde sorusturmalar yapılıyor, elbette yargıya gitmiş bir olay için birşey söylememiz doğru değildir. Kaldı ki yasama, görevini en iyi şekilde yerine getirecek ve sonuçlandıracaktır. Bence yanlış olan, hükümet yandaşı veya muhalifi medyanın işin cılkını çıkartması, bazen karara bile varmaları. Tabi oralara servis edilen bilgilerin de (nasıl olduğu bilinmez) çabukluğu.

Öyle veya böyle, sakin olmak gereklidir, zira tarafsız yargı karara varacak bu kararlar üst yasama kurulları tarafından denetlenecek ve neticeye varılacaktır.

Sahi aklıma geldi,  "Deniz Feneri " olayının yurdumuzdaki uzantıları hakkında herhangi bir dava açıldı mı? Açılmadıysa neden? Heralde ona da bakacak savcılarımız vardır.

Cuma, Ocak 09, 2009

Kamerama takılanlar


Sevgili karı çok sever her sabah acaba etraf bembeyaz mı diye uyanır, ama son günlerdeki soğuğun aksine bizim buralarda kar yok oysa bu sabah, derse giderken yoldaki kar manzaraları takıldı kamerama  bari bunlarla idare et....





Çarşamba, Ocak 07, 2009

Doğalgaz meseleleri

Malumunuz Rusya, Avrupa'ya giden doğalgazı kesti, sebebi Ukrayna ile olan sorunları, bundan biz de nasibimizi alıyoruz tabi.

Haa ilgililer dediki "yok canım biz eksik kalan doğalgazı Mavi akım'dan alıyoruz."

Muhterem, Mavi akım ne? o da Rusya. İlahi ""şecaat arz ederken....""" neyse söylemedim.

Memleketin doğalgaz alımının %48'i Rusya'dan, hani SSCB iken biraz devletti, şimdi ise koskoca bir mafya düzeninin hüküm sürdüğü, oligark isimli kominizimden doğma dev işadamlarının falan fink attiığı, hatta tüm dünyadaki Rus mafyasının, İtalyan mafyasını değil çırak emzikli bebeye çıkarttığı devlet.

Canı sıkıldımı keser vanayı, artırın parayı der. Ne beklenir ki,... haaa biz de doğalgaz gibi önemli bir malın %48 ini bunlardan ithal ediyoruz. Bravooo.

Eeee baktığımızda bu doğalgaz yanlızca, sanayi ve ısınma için değil, elektrik üretimimizn de büyük çoğunluğu doğalgaz santrallerinden oooohhh.

Bununla da bitmedi, bir de ne var biliyormusunuz, o meşhuuuur nükleer santralimizi kim yapacak ?.... Rusya artık goooool.

Bir devlet düşünün neredeyse tüm enerji sistemini bir başka devlete bağlamış o devlette Rusyaaa vay beee diyecek laf yok.

Şimdi Başvekil hazretleri diyecek ki "bunları biz yapmadık, bizden öncekiler yaptıııı...."
Ben de diyeceğim ki : mirim, kömür makarna dağıtmaktaki ustalığı, şu eskiden kötü yapılmış işleri bir nebze olsada düzeltmede göstersene !!!"

Pazartesi, Ocak 05, 2009

sadaka

Muhterem başvekil, şöyle buyurmuş;

"Sadaka, kültürümüzde meşrudur"

yahu içimden "La ilahe İllalah" demek geliyor.  Galiba Muhterem bazen  "laik,demokratik bir sosyal" devletin başvekili olduğunu unutuyor ve kendisini camide hutbe verir gibi hissediyor.

Beyim, marifet Sadaka vermek değil, sadakaya ihtiyacı olmayan bir halk yaşadığı devlet olabilmektir.... Ama o zaman insanlar tâbi olmaz elbette. Maazallah,istediklerine falan oy verirler. Kulluktan çıkıp birey olurlar, ne yaparsınız sonra, allah korusun.... Hamdolsun şimdi evde sadaka bekleyip onu da oy olarak iade ediyorlar böylece yaşayıp gidiyoruz.

Rica ederim, dinsel ve çok kolay sözleri bırakıp bırakıp,  özgüvenli, tahsilli bireylerin, hakça kazanabildiği bir devlet yaratmaya çalışıp onun başbakanı olunuz... merak etmeyin o zaman daha sağlam oy kazanırsınız... kolaya kaçmayınız...

Sadaka'nın sonu yoktur insanları sadakaya mahkum etmeyiniz.