Pazartesi, Ocak 31, 2011

Kuzey Afrika'da demokrasi meselesi

Şimdi, ortada gene bir ortaoyunu sahnelenmekte, sözde, mesela Mısır'da Hüsnü Mübarek gidince birden demokrasi gelecekmiş. Buna inanmak için alık olmak lazımdır, elbette bu Hüsnü'nün tarafında olmak mümkün değil, ama gelecek olan nedir?

Şüpheniz olmasın demokrasi değildir, gelecek olan içinde cumhuriyet, demokrasi vesaire lafları olan bir dinci iktidardır.

Yani bu defa gelecek olan iktidar, dinci bir rejimi ile orta sınıfın altında bolca taraftarı olan halk kitlelerini yönetecek şu anda var olan hafif medeni görünen orta sınıfı yokedecek ve İran tipi bir demokrasi ve hatta cumhuriyet gelecek.

Yani al birini vur öbürüne.

Al Baradey falan hikaye, çok iyi hatırlıyorum, 79'da İran'da komunistler ve solcular da devrimi desteklemişti sonra gördüler, yani devrim mevrim lafola berigele.... Eh ne diyelim mübarek olsun

Bakalım neler olacak....

Pazartesi, Ocak 24, 2011

18 yıl olmuş

Sevgili Ece Arar bugünkü bir tweet'inde demişki, "o gün doğanlar bu gün 2 ruhsata 5 silah alabiliyor"
Hepimiz yaşıyoruz 18 yıl geçti sonuç yok !

Pırıl pırıl bir aydın göz göre göre yitip gitti....

Uğur Mumcu kalleşçe katledileli bugün 18 yıl oldu...daha niceleri gibi...

Cuma, Ocak 21, 2011

Rakı reklamı

Rakı'yı sevmem, Rakı muhabbetini de, içenlerle aynı sofrada oturur şarabı tercih ederim, rakı sofrası çok uzarsa da sıkılırım.

Herşeyden önemlisi, buz gibi rakının sıcak bir meze ile yenmesi böylece yağın donması bana damak tadına aykırı gelir, o nedenle belki soğuk mezelerle ya da meyva ile içilmelidir benim için, elbette bu tamamen şahsi bir zevktir karşı düşüncede olanlara da saygım vardır. 

Bilirim ki apayrı bir geleneği göreneği vardır, saygı duyarım ama benim pek işim olmaz, fakat bugün size Rakı reklamı yapacağım.


Yeni düzenlemelere göre malumunuz artık rakı reklamı yapılırken yanına öyle balık, kavun, beyazpeynir falan koyamıyorsunuz, belki Boğaziçi resmi de koymak yasaktır onu bilmiyorum ama reklam bence son derece zekice hazırlanmış, buyurun..

Keyifli haftasonları, her nerede hazzediyor ve neden zevk alıyorsanız ...

Pazartesi, Ocak 17, 2011

ye yapsam ne yapsam bir hamak alıp sallansam ......

Ne yapsam ne yapsam
Bir hamak alıp sallansam
Kurtulur muyum bunalımdan
Hamakta sallansam

Ne kadar enteresan!..


Mazhar Alanson,  Hamak isimli güzel şarkısında böyle diyor.

Hani yaz olsa ben de  balkondaki emektar hamakta sallanacağım, belki de arınırım diye,oysa kış.

Üstelik bendeniz, çoğunluğun aksine, karanlık kış havalarından hiç rahatsız olmam, ama gene de her okuduğum, her duyduğum bir bunalım vesilesi....

Blogda yazayım diyorum, olmuyor, belki yazsam başıma dert alacağım, susuyorum.... 

Şöyle desem:

Ne yazsam ne yazsam,
Bir bilet alıp uzaklaşsam 
Kurtulurmuyum bunalımdam
Buralardan uzaklaşsam ....

Sevgiliye hadi diyorum toplayalım milleri falan gidelim,

Yeter ki biraz ara olsun,

Kısa da olsa bir yerlere gidelim, orada, Ucube fikriyatı olmasın, Alkol kişinin kendi derdi olsun, benim paramla yapılmış stadlar bir kişiye mal edilmesin, klüp başkanları ıslık çalarak protesto yaptığı için kameradan staddan attıracak adam avına çıkmasın, seçim geliyor diye birilerinin ağızının ayarı iyice bozulmasın.....

Yahu kardeşim boks müsabakalarında bile raundlar arasında dinlenme var oysa biz devamlı dayak yiyoruz biraz ara verip bunlar, bi kendine gelsin diyen yok, vur abalıya.... 

Kafam yazacaklarla dolu ve o kadar fazla ki lafım ama ben biraz susayım belki kurtulurum yoğurdu meşhur mıntıkadan.... 

Çarşamba, Ocak 12, 2011

mani oluyor halimi takrire hicabım

Mani oluyor halimi takrire hicabım,

İşittiklerim, gördüklerim, okuduklarım karşısında vallahi ,  
mani oluyor halimi takrire hicabım

Ayrıca bu sükûtum ikrardan geliyor,

Zira konuşsam o denli ağır kalır ki, Silivri yakın olur...

Rahmetli anacığımın "bir söz söylemeden ağzında dokuz kere dolaştır" lafındaki dokuz değil,  dokuz milyon ki susuyorum.

Allah sizi, nasıl bilirse öyle yapsın......

Pazartesi, Ocak 03, 2011

AKP Hanım Milletvekili'nin "acısı"


Mardin Belediyesi tarafından düzenlenen alternatif yılbaşı kutlamasında konuşan AK Parti Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey, yılbaşı süslemesi yapan Mardinli esnafa sitem ederek, "Modernleşme adına özümüzü kaybediyoruz" dedi.

Şahkulubeş, "Benim bir acım var. Belki bazıları, biraz radikal bulacak ama bizdeki en büyük tehlike nedir biliyor musunuz? Bir modernizm havası ile bugünde de ben şehirde gezdiğimde bazı dükkanlardaki o süsleri gördüğümde üzüldüm. Çünkü biz modernleşelim diye özümüzü kaybetmememiz lazım. Ama ne yazık ki her geçen gün özümüzden biraz daha uzaklaşıyoruz. Özümüzü yakalama adına Mardin Belediyemiz'e böyle bir gecede Kuran-ı Kerimli açılışı yapılan bu program da duaların edildiği, ilahilerin söylendiği bir geceye vesile olduğu için tekrar Mardin adına teşekkür etmek istiyorum" dedi.

Zannederim mecliste de pek konuşma yapmayan bir Bayan Vekil kendileri, zira konuşması da pek akıcı değildi ve fakat, mübarek insan, birincisi sana ne, isteyen yılbaşını kutlar, istemeyen kutlamaz, hani partiniz demokrasi abidesiydi yoksa özleminiz kendi anlayışınızın amir olduğu bir demokrasi midir? bizim ayan beyan gördüğümüz bazılarına göre de gizli ajandanız bu mudur.... Böyle bir hitap tam bir bölücülük değil midir? sen kutlama muhterem Vekil'im ayrıca istemeyen de kutlamak zorunda değil, ama kutlayandan sana ne? vah vah....ne büyük hoşgörüsüzlük...

Din üzerinden siyaset  neden?

Yoksa adını Meclis çalışmalarında hiç duymadığımız bu vekil hanımefendi,  acaba kendisini Başbakana ve bölgedeki seçmenlerine seçim yılında böyle mi hatırlatıyor?

İkincisi konuşma yaptığın kent  Hristiyan bir nüfusun müslümanlar ile huzur içinde yaşadığı yer onlar da şu sıralarda noeli kutluyorlar dolayısı ile katoliklere göre bu 24' ü ya da ortodokslara göre 5-6 ocak bayram günleri onlar da bayramlarını yapacaklar. Acaba bu vekil hangi ilden seçildiğini unutuyor mu ?

Bazıları, isterlerse yılbaşını kutlayacak, dinsel hiç bir anlamı yok, sadece bir takvimsel köşe başını kutluyorlar, özden kaçmakla ne alakası var, yoksa miladi takvime de mi karşısınız? .... Siz  Bayan Vekil, yılbaşı kutlaması dinsel bir kutlama değil bunu bilmiyor musunuz?

Sonra alternatif yılbaşı neden? neyin alternatifi ve neden? bu ayrışma çabası neden? adı neden alternatif ne oluyor yahu? Neden milleti birbirine düşürüyorsunuz ? .... Yazık....Hiç gerek yoktu... Ama haklısınız seçim yılına girdik artık her şey mübah... Tıpkı bir Bakan'ın, Cübbeli Ahmet Efendi ile resim çektirip onun cemmatine göz kırplası gibi...

Dileyen Kuran-ı Kerim'ini istediği zaman okur, Allah kabul etsin, kimin okuduğu da kendi bileceği meseledir, Allah ile kul arasında bir konudur,  reklam vasıtası değildir diye düşünüyorum... Dinsellikle hiç alakası olmayarak bir takvim dönümünde de isteyen de kutlama yapar, havai fişeği atar ağaç süsler ( ağaç süslemek Türk'lerin şaman olduğu zamanlarda da mevcuttur) .... Bu kadar basit, öz ile falan alakası yok. Eğer öz konusuna gelirsek iş çok karmaşık olur ki içinden çıkılamaz...

Neyse Vekil hanım, seçim yılında kendinizden bahsettirdiniz bakınız neredeyse tüm ülke sizin adınızı duydu, gerçekten de reklamın kötüsü olmaz....