Cuma, Mayıs 23, 2008

ister misiniz...????

Dostlar selam,

Osmanlı'nın meşrutiyet döneminden kalma iki kartpostal resmi,

Size birşeyler hatırlatıyor mu? böyle olmak istermiydiniz ?

Cumhuriyet'in kazanımlarını, Büyük Atatürk'ün kadınımızı nereden aldığını ve nerelere geldiğimizi, şimdi ise nereye götürülmek istediğimizi hatırlatırım.


Unutmayınız, bizlerden şu anda buna yakın bir tarzda giyinenleri hoşgörmemiz isteniyor; hoşgörü, demokrasilerde olur, resimde görülen kurallarla yönetilen memleketlerde, o memleketin isminde .... Cumhuriyeti ibaresi bile olsa hoşgürü olmaz yani aynı şartlarda onlar sizi hoşgörmez bu nedenle oyuna gelmeyelim.
O meşhur "velev ki!" diye başlayan cümle malumu ilandır. Birgün acaba yazımızı da arap harflerine ( eski yazı adıyla anılan o harfler) uygun olarak yazmak isteyenler olur da laik cumhuriyetin en yüksek mevkilerinden biri ne olur canım hoşgörelim der ve hatta birgün, bir yabancı memlekette ( neden se bu tür laflar hep o yandaş yabancı memleketlerde ediliyor) "velev ki!" denirse artık düşünün....
Atatürk ilke ve inkilaplarına cumhuriyetin bize verdiği güç ile demokratik ortamda karşı çıkmak vazifemizdir.
Sevgiler

11 yorum:

Sebnem'den dedi ki...

NASIL MİDEM BULANIYOR ANLATAMAM SANA HOCAM..BİLİYOR MUSUN BENİM BOSS'DA BUNLARDAN..GEÇEN GÜN ODASINDA Kİ KONUŞMALARA KULAK MİSAFİRİ OLDUM..NE VARMIŞ CANIM ÖRTÜDE OKUYACAK ÇOCUKLAR İŞTE..YOK EFENDİM BAYAN GÜL ASLINDA NE KADAR AYDIN MIŞ..KİMSE GÖRMÜYORMUŞ..ŞU CHPLİLERİ ASMAK LAZIM GİBİSİNDEN KONUŞMALAR YAPIYORDU..KUSMAK İSTİYORUM HEMDE BOSS'UN SURATINA..

Ersin dedi ki...

valla arada fark var biz kimseyi asmalı demiyoruz, zaten asmak faşist düşüncenin yüzüdür, biz diyoruz ki medeni dünyaya uygun demokratik haklarımızla, karşı çıkalım. zaten faşist düşünce yanlızca milliyetçilikte olmaz, görüntü dinsel faşizme yönelen bir zihniyet olduğu. Miden bulanmasın sakın, aksine çoık sağlam olsun ki haklı ve kararlı mücadelede, fikirlerimiz, tavır ve davranışlarımızla hep ayakta olalım. Unutmamak lazım ki aslında bu şekillerdeki kadınlar ile erkek egemen bir toplum yaratmak ve ezik kadınları iyice sindirmenin de bir yolu.

Verda dedi ki...

İstifa et

Hemde hemen!!!

Ya da adamın beynini SEN yıka!

Bu arada mini etek giy ve işe öyle git...Saçlarınıda suratına vur o boss olacak herifin!

Ersin dedi ki...

evet bence adamın beynini sen yık verda nın dediğin gibi ama bence o tarz beyinler pek te kolay yıkanmıyor ....

Tanya's dedi ki...

Yahu Hocam,

Bu aralar bende dertleniyorum bu işlere uyumlanmamıza millet olarak..bütün kafası kapalılara bakıyorum dikdik ama nereye kadar..yada senle""aa arap turistler" gelmiş diyoruz...fakat benim ilerlemek istediğim yer kartpostaldaki yer değil..o yüzdendir ki ne kadar aksi varsa giyorum..miniler..şortlar..üstler açık..yüzümü batıya dönmek istiyorum ben Tahran'a değil.

Şebocum sana da tavsiyem işe olduğun gibi gitsen yeter hehe..

Ersin dedi ki...

aşkım ,
ben bir çoğunun samimiyetlerine inanmıyorum, başını neden kapıyosun, kendini bir obje olarak "haram gözlerden" korumak başkalarının aklında durduk yerde kötü düşünceler uyandırmamak için di mi? ee o zaman neden en olmadık ve acaip dallı güllü perde kumaşlarından yapılan dap daraacık pardesüler, en pahallı eşarplar, ( o konik kafalara ancak gülebiliyorum) en pahallı ve de cakalı gözlükler, bunları samimi bulmuyorum, yeni yetme bir burjuvazi bu, çıkar temini içinj giyinme gibi geliyor bana,kimsenin dinsel görüşüne karşı değilim ama samimi olmayan her şeye karşıyım

Sybella dedi ki...

Sadece kafaları örtülü içlerinde neler var neler...Ama o beyni yıkanmış sandığınız insanların aklında neler var ve hatta neler yapıyorlar bir bilseniz...Şahit oldum ve olmaya devam ediyorum...
Ve bunlardan ne kadar çok var bir bilseniz..O yüzden bunlara karşı durmalıyız..

Sybella dedi ki...

Ve o kartpostalların zamanına tabi ki dönmek istemiyorum...

Ersin dedi ki...

sybella cım haklısın, karşı olmak için Mustafa Kemal Atatürk'ün yolunda yürümemiz yeterli .nan ki.

Sebnem'den dedi ki...

hocaaammm.iyi yolculuklar size şimdiden..güle güle gidip gelin..
sevgiler..
ha bir de birbirinize iyi bakın (ki bundan eminim..)

Ersin dedi ki...

Şebocum sağol,
birbirimize iyi bakarız merak etme,
döndüğümüzde toplaşalım hep beraber..
öptüm çok
sevgiler