Salı, Temmuz 15, 2008

Bugünler.

Eveet,
Haftasonu gene Heybeliada'da Halki Palas'taydık pek keyifliydi her zamanki gibi. Çoluk çocuk cümbür cemaat gittik. Biricik Sevgili, canım Alara, Kero, sevgilinin içindeki tatlı fasulye :) Keyfiliydi, sevgili yazıp resim de koymuş http://tanyasecil.blogspot.com/ bana söz düşmeezzz..

Ada insanları (yani yaz kış orada yaşiayanlar) hep dikkatimi çekmiştir, onlar sanki İstanbul'da yaşamıyorlar. Bir defa sakinler, zamanı kafalarında halletmişler, telaşları yok, çok daha huzurlular, anladığım yanıbaşlarındaki şehir ile hiç alakadar da değiller. Çok daha modernler. Kaç göç, sıkmabaş falan da değiller, aslan gibi yaşıyorlar..... Çok hoş, çok keyifli aman bozulmasın keyifleri...

Memleketin halleri ile ilgili yazı yazmak istiyorum ama, bu hükümete karşı yazı yazan herkesin bir örgüt üsesi olma durumu oluştu, neme lazım benim yeni kurulmuş bir ailem ve beklediğim bir bebek var diye susuyorum.

Acaba istenen bu mudur, susalım oturalım aksi taktirde, örgüt üyesi olarak kale alınma durumumuz var, şakası da yok ha, ağır ceza ve müebbet falan. Demek ki bir cumhuriyet mitinglerinde de örgütsel faaliyet içindeymişiz yahu, hiç böyle düşünmemiştim. Oraya katılan herkes malum örgütten mi oldu şimdi. Allah allah anlayamadım.

Bu durumda %47 nin bakiyesi olan %53 örgüt üyesi mi, acaba yakında muhalefet partileri de örgüt olup ceza alır mı..... yoksa bunlar hep benim vehimlerim ve yanlış anlamalarım mı? Bir kısım Medya ve hükümetçe estirilen hava bize aksettirilen durum bu....

Ben tüm bunların bizleri daha da karıştırmaktan ibaret olduğunu anlıyorum. Hiç bir Savcı veya yargıcın, TC kanunları dışında davranmayacağını biliyorum, o bakımdan müsterihim, eğer bir konuda TC kanunlarına göre yanlış yapan var ise bu ispatlanır, temyiz olur ise yapan, cezasını çeker, yok ise bu durumda beraat eder. Haa eğer boş yere içeri girmelerine ne diyeceksin derseniz. Bu durumda herkes hakkını arar ve elbette adalet tecelli eder.

Hiç korkmayın çekinmeyin. Savcılar adları üzerinde "Cumhuriyet Savcısı'dır". Yargıçlar bağımsızdır, tarafsızca kanunlar uyarınca karar verirler, yargı ve savunma müesseseleri mevcuttur. tıkır tıkır çalışır ( geç te olsa ).

İşte memleketimizi ilgilendiren iki yargı olayı, sakince oturup bekleyelim neticelensin, Türkiye Cumhuriyeti, tüm bunlardan kazançlı çıksın. Demokrasimiz daha da parlak olsun. Birbirimize düşmeyelim, kamplara bölünmeyelim, onlarcı bunlarcı olmayalım. Soğuk kanlı olalım ve adaletin tecelli etmesini bekleyelim.

6 yorum:

•°o İbrahim ve Ecem o°• dedi ki...

Hocam, en buyuk orgut kendileri!

Tanya's dedi ki...

Sevgili,

Bekleyelim de nereye kadar bekleyeceğiz.

Ersin dedi ki...

ecem neyse yorum yapmıyorum artık, beklemek en doğrusu gibi geliyor bana

Ersin dedi ki...

sevgili haklısın ama biraz bekleyip görmek gerekiyor ortalık toz dumanken sakin olmalıyız bu memleket neler gördü hepsinden de sağlam çıktı, durun zor, ortada inanılası güvenilesi adam gibi adam yok, ama herşey daha iyi olacak eminim ben, biraz sükünet.

Sybella dedi ki...

Sakin olma duygumuz kaybolursa?Avaz avaz bağırmak istersek?

Ersin dedi ki...

sybellacım
avaz avaz bağırmakla birşey elde edilemez. konu öncelikle yargının konusu Türk adaletine bırakıp bekleyecek ve göreceğiz, daha sonra yapacağımız demokratik ortamlarda efendi gibi düşüncelerimizi konuşmak be hür ve bağımsız ülkemizim laik bir cumhuriyet olarak ilalebet muahfaza etmek olacak