Çarşamba, Temmuz 30, 2008

Parti Kapatma vs.





Yazımı yazıyorum ama bir taraftan da kulağım TV'de, eğer AKP kapatılmazsa zaten Anayasa Mahkemesi kararını hemen verir, geçer gider. Zaman uzadıkça uzarsa bilin ki kapatma ihtimali yükselir. Buradan ahkam kesmeyelim, ben Anayasa Mahkemesi üyelerinin siyasi bir karar vereceklerini hiç zannetmiyorum, Yüksek Mahkeme önüne getirilen delillere bakacak, delilleri kabul edecek veya etmeyecek. Kabul ettiği delillerin durumuna göre müzakere edip karar verecek. Verdiği kararın hukuk karşılığına göre de ya cezalandıracak ya da bir suç unsuru yoktur diyecek bitirecek.

Eğer AKP'yi "odak" olarak nitelerse o zaman, 71 kişi hakkında birer birer yasal kararlar verecek.

Hukuk her ne kadar soyut gibi görülse de, tamamen somut kavramları olan bir bilim dir, özellikle bilim olarak yazıyorum, müspet ilimdir. Acıyarak, kollayarak vs. karar vermez. Mahkeme adildir, kararları da tamamen hukuki verilere dayanır.

Ne olur sonuçlar

1) Mahkeme AKP'yi kapatmaz, bu durumda

a) AKP şımarır sistem ile istediği gibi oynar, anayasayı değiştirir hatta laikliği bile kendine göre yorumlar ve dayatır.
b) Başbakan, 22 temmuz seçimlerinde balkondan yaptığı konuşmayı tekrar eder, ve buna tamamen uyar böyle demokrasi kazanır, ülke sağlıkla yönetilir.
c) hiç bişey olmaz aynen devam eder. tüm kötü senaryolar balon olur.

2) Mahkeme AKP'yi kapatır, bu durmda,

a) AKP yeni kuracağı bir partiye transfer olur, Başbakan ceza alır, yerine biri emanetçi olur, zaten bu durumlara Türk politikası aşinadır.
b) Cumhurbaşkanı istifa eder, yeni kurulan partinin başına geçer, Tayyip Bey cumhurbaşkanlığına aday olur, halk seçeceği için Cumhur başkanı olur, ali- veli, veli- ali durumu olur.
c) yeni parti reflekslerle hemen seçime gider, halk gene bu ekibe acır be oy patlaması olur.
d) yeni parti reflekslerle hemen seçime gider, halk başında Tayyip bey gibi bir lider görmediğinden az oy verir
e) bu seçimlerde Abdüllatif Şener gibi birinin yeni kuracağı parti umut olur başarır/başaramaz bilinmez
f) vs. vs. vs. vs.

3) AKP kapatılmaz, hazine yardımından kısmen veya tamamen pay almama cezasına çarptırılır

Bkz. 1 . madde.

Durum bu Yüksek Mahkeme karar verene kadar zaten bildiğiniz bu maddeleri düşünün. Karar ne olursa olsun demokrasi kazansın.

Not: Bazı siyasiler hep beraber sokakalara gidip terörü lanetleyelim, bu karmaşa ortamında orada bir ekzos patlasa ne olur biliyormusunuz. Aklımızı başımıza devşirelim, terörle delikanlı gibi savaşılmaz zira terör adı üzerinde delikanlı değil tırsıktır, gizli saklı davranır insan öldürür. Haaa genede sokağa çıkalım diyorlarsa bu memleket için canımız feda çıkarız, ama yürüyüş kolunun başında , Cumhurbaşkanı, Başbakan, bakanlar ve tüm parti liderleri olursa.....

Kalın sağlıcakla
.

4 yorum:

Tanya's dedi ki...

Sevgili,

Korkuyorum..seni de örgüte dahil etmesinler yazdıklarından diye hehehe..

Ali veli-Veli ali durumlarına alışık olan bu balık hafıza millet acaba gecmişi senin kadar net hatırlıyor mudur? Ben zannetmiyorum..ama diyorum ya hep..umudum var..mitinglere de giderim en önde de yürürüm..işe yarasa keşke..

Ersin dedi ki...

Yok be yahu sevgili ne örgütü ben olsa olsa memleketini seven modern zihniyetli Atatürk ilkelerini savunan bir vatandaşım

özlem hanım dedi ki...

kusura bakmayın ama ben sizin "havada karada akp kapatılsın allah belalarını versin" tarzında bi insan olduğunuzu düşünmüştüm...

Ersin dedi ki...

:)
Neden öyle düşüneyim ki ben demokrasiye inanan bir insanım, karşımndaki de benim kişisel haklarına saygı duyacak düşüncesi ile yaşarım, ama duymaması durumunu da gözden kaçırmam. Hayatta okumamaya çalıştığım tek lanet de "bela"dır, demokrasi olursa partiler gelir, gider veya halk onları tutarsa kalır, ama çoğunluk oya sahip olmak, iktidar olanlara ben herşeyi yaparım hakkını vermez, üstelik çoğunluk hala daha bu partiden yana değilken.
en güzeli çağdaş demokratik bir ülke olarak keyifle muhalefet yapmak, bu durumda bile içsel adaletin topuzunu kendinden yana getirmemektir diye düşünüyorum