Çarşamba, Ocak 07, 2009

Doğalgaz meseleleri

Malumunuz Rusya, Avrupa'ya giden doğalgazı kesti, sebebi Ukrayna ile olan sorunları, bundan biz de nasibimizi alıyoruz tabi.

Haa ilgililer dediki "yok canım biz eksik kalan doğalgazı Mavi akım'dan alıyoruz."

Muhterem, Mavi akım ne? o da Rusya. İlahi ""şecaat arz ederken....""" neyse söylemedim.

Memleketin doğalgaz alımının %48'i Rusya'dan, hani SSCB iken biraz devletti, şimdi ise koskoca bir mafya düzeninin hüküm sürdüğü, oligark isimli kominizimden doğma dev işadamlarının falan fink attiığı, hatta tüm dünyadaki Rus mafyasının, İtalyan mafyasını değil çırak emzikli bebeye çıkarttığı devlet.

Canı sıkıldımı keser vanayı, artırın parayı der. Ne beklenir ki,... haaa biz de doğalgaz gibi önemli bir malın %48 ini bunlardan ithal ediyoruz. Bravooo.

Eeee baktığımızda bu doğalgaz yanlızca, sanayi ve ısınma için değil, elektrik üretimimizn de büyük çoğunluğu doğalgaz santrallerinden oooohhh.

Bununla da bitmedi, bir de ne var biliyormusunuz, o meşhuuuur nükleer santralimizi kim yapacak ?.... Rusya artık goooool.

Bir devlet düşünün neredeyse tüm enerji sistemini bir başka devlete bağlamış o devlette Rusyaaa vay beee diyecek laf yok.

Şimdi Başvekil hazretleri diyecek ki "bunları biz yapmadık, bizden öncekiler yaptıııı...."
Ben de diyeceğim ki : mirim, kömür makarna dağıtmaktaki ustalığı, şu eskiden kötü yapılmış işleri bir nebze olsada düzeltmede göstersene !!!"

8 yorum:

Tanya's dedi ki...

Sevgili,

DÜn gece konuştuğumuz gibi mutfapa bir kuzüne..balkona da bir rüzgar gülü..ısınma kuzineden...elektrik rüzgardan...e artık bize makarna bulgur gelir mi onu bilemem..

Adsız dedi ki...

Ama doğal gaz görünmüyor bu yüzden oy getirmiyor niye yatırım yapılsın ki???

mermaid dedi ki...

kömür dağıtmasın zeki.
dünyada yüzde 70 ucuzlayan doğalgazın bizde neden yüzde 60 zamlandığını açıklamayı denesin.
bizde aynen kendi enerjimizi üretmeyi konuştuk geçenlerde:) daha ucuz, doğaya dost ve doğru yollardan olacağına eminim:)

Ersin dedi ki...

Valla kimse bize bulgur, makarna getirmez.... biz gene kendi başımızın çaresine bakarız be sevgili....

Ersin dedi ki...

Haklısın Zeya, aklıme şu geldi, yıllar önce İran'daki islami faşist devrim yeni yapıldığında oralardaydım, şöyle olmuştu, Tahran'ın kuzeyi zengin güneyi ise fakir bölgelerden oluşmaktayudı. Bu imam tayfası, sözümona devrimlerini yaptıklarında ilk iş güneye giden doğal gazı bedava yapmak ve oradaki tüm işsiz güçsüz takımını da devrim muhafızı olarak istihdam etmek.... bilmem bişey hatırlatıyor mu?

Ersin dedi ki...

haklısın sevgili mermaid, ama nerede o şeffalık, nerede o güçlülük, nerede istifa mekanizması falan.... artık hiç bir şey yok, herşey ise mübah...

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

tabii hidroelekrik santrallerini su yetmiyor diye sonlandırıp,yine doğalgazla çalışan termik santralleride unutmamak gerek.doğalgaz verilmeyince birde elektriksiz kalıcaz....yani her bakımdan ellere gebeyiz..ülkeyi yönetmeyemi yoksa bitirmeyemi geldiler?

Ersin dedi ki...

valla artık ne desek bilmiyorum, bu güzelim memleket , allah sonumuzu hayretsin