Perşembe, Ocak 15, 2009

hatırlıyor musunuz ???

Hatırlıyor musunuz ?

Susurluk'taki kaza soruşturmasında muhteşem bir ışık kapatma eylemi yapmıştı halkımız, katılım ne kadar da çoktu neredeyse herkes katılmış toplumun büyük bir mutabakatı olmuştu, adeta kenetlenmiştik. Bir tek o zamanın AKP'si olan Erbakan ekibi ( ki bunların içinde şimdiki Başvekil ve Cumhurreisi'de var) karşı çıkmışlardı, hatta bu soruştumaya "fasa fiso", "gulu gulu dansı" gibi acaip tabirler ile gülüp geçmişlerdi. Olay da kapatılıp gitmişti...

Acaba neden !?

Blmiyorum, her halde bilen vardır.
Ama bir bildiğim var halkın çok büyük bir kesimi ışıkları bıkmadan usanmadan yakıp söndürmüştü.

Şimdi konu gene aynı, bu defa Erbakan'ın talebeleri dava taraftarı, bir kısım dinci ve liberal kesim ve de bazı radikaller Taraf, ama gel gör ki halkın büyük bir kısmı bu defa mutabık değil yani daha doğrusu büyük bir çoğunluk olup bitenden emin değil, içlerine sinmeyen bişşeyler var, yani ciddi bir kutuplaşma var...

Acaba neden !?

Yani durum siyah-beyaz, arada hiç gri tonlar yok, sizce bunu sebebi ne?

Bekleyelim görelim. Tarih yaşıyoruz. Umarım sonuç tarihte, "helal olsun ne doğru bir iş yapmışlar" diye anılacak şekilde tecelli eder de gelecek bize mabâdi ile gülmez.

4 yorum:

Tanya's dedi ki...

Evet hatırlıyorum..ama unutmayalım ki bizim millet balık hafızadır..herşeyi siliveriri..herkesi baş taçı ediverir..biz hiç anlamadan.

Ersin dedi ki...

balık hafıza mı ? hahhhayt bence tamamen hafızasız. maalesef maalesef

Adsız dedi ki...

"dinciler"
sizin icin bu "dinciler" insan bile sayılmıyorlar diymi..
cok yazık..

Ersin dedi ki...

Bayan / Bay Adsız,

Adınızı lütfetseydiniz size adınızla hitap edebilme onuruna ulaşırdım. Ama sütre ardından ateş etmeyi yeğlemişsiniz, kişisel kararınız siz bilirsiniz.
Bir kaç nokta var, elbette ki görüşlerime katılmayabilirsiniz, saygı duyarım ama bu hiç bitmeyen mağdur tavırları hiç hoş karşılamıyorum, ne demek insan yerine koymamak, bu ne benim ne de bir başkasının haddidir. O nedenle ezik davranmayalım. Öte yandan ben ne yazdığımı bilerek yazıyorum dikkat ederseniz, dindarlar demiyorum dinciler diyorum.
Kimsenin dinsel görüşüne ne karışırım ne de böyle bir hakkı kendimde görürüm. Bu nedenle bir kişinin kendince dindar olması apayrı birşeydir, saygı duyarım. Ama dinciden kastım, bu din meselesini kişisel çıkarımları için politik vs malzeme olarak kullananlardır. Bu tarzdaki davranışta bulunanları tasvip etmiyorum. Mesele bu kadar basit, bilmem siz hangi gruptansınız.
Bir de soru acaba siz din ile alakası olmayanları insan olarak kabul ediyormusunuz. Bence bunu da iyice bir düşünün.
Benim için Allah'ın yarattığı her varlık saygıya değerdir, yeter ki kendini daha üstün görüp benim hürriyetimi kısıtlamasın. O zaman sadece Allah'ın yarattığı olarak bakarım......
Gene de yazma lütfunda bulunduğunuz için çok teşekkür ederim,