Perşembe, Şubat 19, 2009

Göztepe Parkı







Burası Göztepe Parkı,

Bağdat Caddesi'nden Cemil Topuzlu'ya kadar uzanan koskoca yeşillik alan. Arsız mütahitlerin, ve işbirlikçileri politik kadroların muhakkak ki açlıkla bakıp yalanıp durdukları yer. Bilirmisiniz benim çocukluğumda buranın içinden bir minik dere akardı, neyse....

Ben 51 yıldır bu semtin çocuğuyum, burada doğdum. ecdadımda 1870 ten beri önce yazlık, sonra yazlık kışlık olarak bu semtte oturmuştur. Benim için çok önemlidir. yaşam boyu hep burada oturmak dileğimdir.

Semtimizde böyle üç adet devlet arazisi vardı bunlardan biri daha önceleri devletçe işletilen bir tarım arazısı olan ve çok şükür kurtulup Kadıköy Belediye'since düzenlenen  Göztepe Özgürlük parkıdır. Bir diğeri, Büyük Şehir Belediyesi tarafından rant uğruna Taş Yapı'ya verilen Göztepe Meteoroloji arazisidir ki şimdi orada 50 katlı dört bina yapılıyor, inanılması mümkün değil, şu anda kazılmış olan temelini görseniz dudağınız uçuklar......

Sonununcusu ise Göztepe Parkı'dır. Malumunuz bu parka, cami yapılması üzerine yıllar süren tartışmalar yapılmıştı, önce  AKP zihniyetinin dinsel istismarlarından biri olan özellikle de bu semte cami yaparak "alın size " demek niyetindeki garip davranış. Bu noktayı merkez alırsanız 500 metre yarıçaplı bir daire içinde yanlız benim bildiğim 5 cami var. Yani maksat dostlar alışverişte görsün meselesi.

Neyse cami yapımına karşı çıkmam gene bazılarını kızdırır, ama karşı çıkmam camiye değil. Elbette ki halkın her ihtiyacında olduğu biri dinsel ihtiyaçlarında da yardımcı olmak yerel yönetimlerin vazifesidir.

Karşı çıkışımız şu nedenle idi, burası binalardan arınmış vaziyetteki son toprak parçalarından biridir. Unutulmamalıdır ki tabiat, ağaçlar, otlar, çiçekler de Tanrı'nın yüce varlığını bize gösteren şeylerdir. Bu nedenle bırakınız bu arazi boş kalsın orayı güzelce düzenleyin. Gençler, yaşlılar, Hamile hanımlar, aşıklar, sükunet bulmak isteyenler, çocuklar temiz hava alarak bunca binanın arasındaki bu cennet yerde huzur içinde dolaşsın, yürüsün,koşsun.....

İşte bu yer Belediye tarafında düzenlendi, bence en az cami kadar "hayırlı" bir iş yapıdı, zannederim oraya giden herkes yapana da yaptıranlara da hayır dua ediyordur.

Şu güzelliğe bakın, oturun burada dört duvar arasında olmadan Tanrı'yı düşünün isterseniz, ruhunuz o modda ise bu yer de, her yer de camidir.

Muhalif olmak, doğru yapılanları sırf muhalefet etmek için yanlış göstermek değildir. Bu güzel yer için İstanul Büyük Şehir Belediyesine, burada yaşayan bir vatandaş olarak teşekkür ederim ..

Ama  gene de söylemeden durmayacağım, keşke, Meteoroloji arazisine o 50 şer katlı binaları sırtımıza hançer sokar gibi yaptırma kararını  vermeseydiniz. 

10 yorum:

Tanya's dedi ki...

Sevgili,

Ya ne güzel nefes aldırır bizim buralara Göztepe Parkı..cıvıl cıvıldır..anneler..çocuklar..köpekler..sevgililer..

Ve evet çok şükür ki cami yapılmadı..huzur içimizde zaten değil mi?

Sebnem'den dedi ki...

Hocam,
Ne güzel dile getirdin yine...
Güzelim parkı yok edeceklerde az kalsın..
Dogru düzgün dolaşacağımız yer kalmadı zaten..iyi ki var burası..
Pekte güzel bakılıyor temizleniyor..
Aliş'le beraber sizde gezin bu parklarda....
Bir caddebostanda ziraat'ın binası var..Kocamanda arazisi..Kimlerin ağzı sulanıyor acaba oraya...?
Umarım orayada bir şey yapmazlar..
Caddede ağaç olan nadir yerlerden..

Sedeliko dedi ki...

Ben Göztepe Parkı'na ilk okul gezisiyle gitmiştim ilkokul 1'de:)

Sonra okul tamamen parkın yanına geldi:) Her okul çıkışında bu parktan yürürdüm nasıl bakımsızdı şimdi cennetten bir parça gibi.

İsterdimki parka gitmeye bolca zamanım olduğu okul çağlarında o park böyle eğlenceli ve iştah kabartır olsun. Biz çamurdan yamru yumru banklardan sadece yürüyebiliyorduk. Şimdi lütfen bıraksınlar da yaptıkları iyi bir işten zamane çocukları faydalansın.. İlk bisiklete binmeyi falan burda öğrensinler.

Hocam elinize sağlık harika fotolar.

defneyleyasamak dedi ki...

biz kızımla bol bol gidiyoruz bu parka, sanki bizim yakada kalan son nefes alınabilir notka gibi geliyor... cok seviyoruz, çok...umuyorum kalabilir böyle, bizim mücadelelerimizle , sesimizin az biraz yüksek çıkmasıyla varolabilir...

Adsız dedi ki...

Eskiden lunapark vardı içinde bayılırdım gitmeye, sonra okuldan kaçış mekanı oldu. Bahçeden atlayınca hop Seden bilir :):)

Uzun zamandır hiç gitmedim. Zamanı gelmiş demek ki :)

Ersin dedi ki...

Evet sevgili huzur içimizde tabiki, açık havanın ve arabalarda nispeten arınmış bir ortamda biraz keyiflenmek herkesin hakkıdır değil mi....
Umarım bir gün aliş gezdiririz orada

Ersin dedi ki...

Şebocuğum

Caddebostan'daki yeri çok iyi biliyorum her neense oraya hala birşey yapılamadı ama bu derece yüksek rant sağlayacak yeri çok yakında "bizim" .... grubuna veri verir başbakan ve ekibi hiç merak etme... Ama bz sesimizi her türlü demokratik yollardan çıkaralım yeter

Ersin dedi ki...

Evet Sedoş haklısın en iyişekilde bakılsın umarım...
ne güzel değil mi

Ersin dedi ki...

Zeyacım
elbette lunapark unutulur mu? tüm çocukluğum boyunca giderdim biriktirdiğim harçlıklarla.
hahha
bir de köşede büfe vardı , ayrıca lunaparkın altında kalan yere sirkler gelirdi...
İyi hatırattın...

Ersin dedi ki...

Def Defin annesiii
elbette sesimiz gür çıkacak istediklerimiz birz medeniyet o kadar.. sen keyifle gezdir def Def'i :)