Cuma, Aralık 18, 2009

Ankara meydan muharebesi 2009

Aslında fotograf bildik, çok sık rastladık bir durumu gösteriyor.. 

Bir tarafta hak arayan işçiler, üstlerinde çöp topbalarından yapılmış yağmurluklari ellerinde pankartları, Türk bayrakları. Diğer tarafta panzerli, robokoplu, biber gazlı ve coplu polisler. 

Bir taraf devletin eski işçisi, diğer taraf ta devletin memuru ( emir almış ve uygulama mecburiyeti olan memur): yer Ankara'da bir park, yani öyle Taksim meydanı, ya da trafiğin civcivli olduğu bir yer değil.
İşçilerin hak arama nedeni basit, devletin güvenli işçisiyken, iş görmekte oldukları işletme özelleştirilmiş bu işçilere de denmiş ki, merak etmeyin tüm özlük haklarınız saklı kalacak bir kaybınız olmayacak.... Safiyane inanmışlar. Yeni gelen işletmeci de diyor ki artıık sizi mevsimlik işçi yapacağım yani, 6 ay maaş alacaksınız, 6 ay almayacaksınız, haaa aldığınız maaşı da 1/4  indireceğim.... 

Arkadaşlar da kalkmışlar Ankara'ya gelip eylem yapıyorlar. Birileri ellerine taş ceplerinme para vermemiş, bölücü mahiyette bir söylemleri yok, dükkan yakıp yıkmıyor otobüslere molotof kokteyli atmıyorlar. Onlara destek vermek için muhalefetten milletin vekilleri de gelmiş.

Polis diyor ki ey millet vekiileri siz buradan ayrılın, hoş ayrılmazsanız da farketmez.

Sonra kızılca kıyamet kopuyor, feci resimler çıkıyor ortaya içlerinde milletvekillerinin de olduğu insanlar perişan, bazıları çaresiz Ankara soğuğunda havuza atıyorlar kendilerini, vs.vs. vs..... Bir sürü gözaltı, fenalaşanlar,


Bu mu demokrat yönetim? Yoksa demokratlık sadece malum  açılımı ilgilendirilen kesime mi uygulanıyor yalnız ???....

Ama işçiler de kabahatli !!!!! örneğin, yahu muhteremler siz neden ilk toplanma yeri olarak iktidar partisinin genel merkezi civarını seçtiniz.

Bu mu hak adalet ?  o polis arkadaşlara sorarım acaba sizin maaşlarınıza aynı zulüm gelse tepkiniz nasıl olur.... acaba oradaki milletvekilleri iktidar partisinde olsaydı davranış aynı olur muydu ? 

İşçilerimize sabır diliyorum, Allah yönetimdeki takıma da Hazreti Ömer adaleti nasibi müesser eylesin.

4 yorum:

Tanya's dedi ki...

Sabah gördüm de baktım baktım inanamadım..bu mudur demokrasi..sesi azıcık cıkana ya biber gazi ya da ergenekondan silivri yolları...sonra durdum düşündüm....dediğin o Hz.Ömer adaleti sanırım bizim memlekette olmaz..olsa olsa bizde "hep bana Rabbena" adaleti olur..o ben de elbet işci..sen ben değiliz.

Ersin dedi ki...

canım sevgili, iki laflarından biri hamdolsun olan ekibim Hz Ömer adaletini bilmemesi mümkü değil işte bu nedenle samimiyetlerinden şüphe ediyorum.Allah izan versin

Unknown dedi ki...

işine gelince demokratik gelmeyince değiller...yazık vatandaşımıza...dağdan gelselerdi çiçeklerle karşılanırlardı değil mi...

Ersin dedi ki...

maalesef durum acıklı sevgili Burcu