Pazartesi, Mayıs 10, 2010

İstifa

Dünden beri, en akılcı yol istifadır diyordum, hatta burada da paylaşacaktım bu fikrimi...
Sayın Baykal'ın yapacağı en doğru hareket istifa etmek olacaktı bunu da her politikacının yapması gerektiği ( ancak yurdumuzda pek rastlamadığımız şekilde ) yaptı.
Şimdi olay komplodur değildir, şudur budur diye vıdılamanın manası yok. CHP anamuhalefet partisidir, bu iktidar ve onun uygulamalarına karşı olanların yani demokratik mana da muhalif görüşte bulunanların bir kısmının oy verdiği partidir. Şimdi parti doğru veya yalan bir suçlama ile karşı karşıya kalmış olan başkanından serbest kalmıştır.
Eğer parti içi demokrasi özümsenmiş ise, kişi ile değil fikir ile yürümeli, derhal bir başkan seçmeli, bildiği yolda hareket etmeli oy talep etmeli, alabilmeli ve politik alanda bekleneni verebilmelidir.....
Unutulmamalıdır ki, CHP ve onun görüşleri, kişiler ile kaim olmamalıdır, hiç bir kişi partinin görüşlerinin önünde değildir. Bunu Türk Halkı'na göstermeli, lider sultası altında değil bir felsefenin ruhu ile yürünmekte olduğunu ispat etmelidir.
Eğer konu iftira ise "ok çuvalda durmaz" misali aydınlanır, herkes aklanır, temizlenir yoluna devam eder.
Hakkında sayısız soruşturma dosyası bulunup da milletvekili dokunulmazlığının altında bulunanlar düşünsün...
Eğer bu bir iftira ise onu atanlar yaptıkları iğrençlikle başbaşa kalacakllardır elbette...
CHP, ummadığı bir ivmeyi kazanabilir yeterki gerçek demokrasi ile idare edilebilsin......

5 yorum:

Gaye dedi ki...

Fikirlerinize katılıyorum. Parti içi demokrasi hemen işletilmeli. Geriye bakma devri, geçmişle uğraşma devri geçeli çok oldu. Bekleme yapmadan ilerlemek seçimlere hazırlanmak, yeni başkan seçmek gerekli. İsitifa olayını onurluca buluyorum, gerçi bünyemiz pek alışık değil ama.. bazılarına ileride yan etki yapacağını da düşünmüyor değilim! Neyse gelen günleri bekleyip göreceğiz. Umarım güzel bir başlangıç olur CHP için.

Ersin dedi ki...

Gaye hanım mutabıkız... İstifa gayet onurlu bir davranış, medeni ülkelerde oldukça sık rastlanılan bir uygulama...haa bizde çok az insana etki eder hattamez bile zira çoğu halen padişah olduklarını sanmaktalar... CHP için de ülkemiz için de güzel bir başlangıç olsun ....

Taylan Sezginer dedi ki...

gönül isterdi ki, baykal bir "kaset" yenilgisinden sonra değil, bir seçim yenilgisinden sonra istifa etme erdemini gösterebilseydi.öte yandan, bu hadisenin gerçekten var olması ya da olmaması durumun iğrençliğini değiştirmiyor.bu, temelde korkunç bir tecavüz vakası...

Tanya's dedi ki...

Bakarsın bu alışık olmadığımız onurlu davranış partiye bir hız kazandırır..herşey tersine döner mi?

Çocukla Kampa Gidilir (mi?) dedi ki...

Dilerim Baykal geri dönmez. Siyasi alandaki kişilerin yenilenmesi gerek, değişen herşey gibi.

Tarih literatürüne 100 yıllık siyasetçi diye geçme gayesi var sanırım. İktidar/muhalefet koltuğu hastalığı.....

Gitsin, bahaneyle gitsin Baykal.

Ayrıca şunu söylemeden geçemeyeceğim,Baykal'ın bu olayının neden bu kadar yankı uyandırdığına da şaşırmış durumdayım, milletin vekili millet gibi davranıyor, hepsi bu. Aldatmalar kol gezerken, birileri birilerini birşekilde bir yerlere getirirken, Türk erkeğinin %77si eşini aldatıyorken neden bu tepki. Ben şaşırmıyorum, aaaa vekil de yapmaz demiyorum yapar balll gibi yapar, biz neysek onlarda o, ahlaki çöküntüyü izliyorum.

(Baykal bir kaç zamana kalmaz geri döner, açılacak dava dosyalarıyla uğraşmak istemediğinden, hasta ruhundan.
Bizimkilerde yok öyle yürek, alnı aksa dönmez.)