Salı, Ağustos 10, 2010

HAP MESELESİ

Malumunuz  kalıtsal olarak tansiyon problemim var, tansiyonumu kontrolde tutmak  için bir, kalbime  zarar vermemesi için bir ve de kanımı sulandırmak  için de bir ilaç almaktayım.

Öte yandan başka bir sorun için ilaç almam gerekirse almakta olduklarımla  uygunluğunun olması gerektiğinden  mesela dişim yapılırken bile ne ilaçlar kullandığımı beyan ederim.


Tamamı için tek bir "hap" yok. Sağlıklı kalmak için her problemin doğru ilacını ya da tabir caiz ise "hapını" almak gerekir. Tek bir hapla tüm vücuda fayda vermek ancak palavradan "padişah macunu" ile olur. 


Bu nedenle bir açıklamasında paketin herşeyi iyi edecek bir hap olduğunu iddia eden  kişiye elbette inanmam. Her bir konuyu ayrı ayrı getirebilme cesareti olabilseydi evet de diyeceğim hayır da diyeceğim maddeler olurdu. 
Şimdi  bir taraftan iyileştirirken  diğer taraftan hasta edecek ilaca nasıl evet diyeyim?. 

Bu durumda en iyisi ben bir başka doktora görüneyim o zaman kadar da bu "hapa" hayır kalsın diyeyim....

5 yorum:

zoitsa dedi ki...

çok doğru söylemişsiniz hocam

Ersin dedi ki...

keşke yanlış söylesem ama maalesef durum bu.üstelik herkes bunun farkında ama bazı gözler işlerine gelmediğinden kör olabiliyor

Unknown dedi ki...

Ersin'ciğim sürekli hap kullanmaktan hapı yutacağız sonunda..Bizde de öyle,Basri'ninkiler bir yanda,benimkiler diğer yanda..Yan etkilerini okumuyorum bile artık yoksa sabahlara kadar birimizden biri tahtalıköye taşınacak diye kafayı yerimmmm...

Tanya's dedi ki...

Ne güzel anlattın...Haplara da HAYIR..

basri dedi ki...

Eskiden faşizim diye bir hap vardı,şimdi yeniden çıkaracaklarmış. yan etkileri fazla ama her şeye deva oturup kalıyorsun yutarsan!!!