Salı, Kasım 30, 2010

WIKILEAKS ne olur ?

Şimdi bir telaş bu wikileaks Türkiye'de hükümeti ve Amerika ile ilişkileri nasıl etkiler diye.
Efendim muhalefet bunu kullanır mı ? neler olur ?  hükümet zor durumda kalır mı ? Birileri istifa eder mi ?
Amerika zor durumda kalır mı?
Daha neler neler....
Bunca yıllık tecrübeme ve son 8 yılda gördüklerime göre söyliyeyim :

Hiç birşey olmaz....

Aksine gerek Başbakan, gerek adı geçen bakanlar ve pek çok kişi bu durumdan güçlenerek çıkar. Üstelik bu kişilerin biraz daha üzerine gidilirse halk kahramanı  olurlar. Hatta gelecek seçim için bu haberler daha fazla oy almada biçilmiş kaftandır.


Bence  hükümet ve ilgililerin tavrı "istemem yan cebime koy" durumudur.
Zira memlekette özellikle tırmandırılan batı ve özellikle Amerika karşıtı iklime göre, eğer bu şeklide onlara karşı bir iktidar var ise zaten tam çoğu kişinin istediği gibi bir yönetimdir "... "Aman ne şahane Allaha şükür gururumuz okşandı" durumu mevcuttur. O nedenle bu gibi haberler artı puandır hep.


Ortadaki müstehzi ifadeli "söyleyeceklerinin hepsini söylesinler hatta bu durum seçim sathı mailine kadar da devam etsin", "hele bir eteklerindeki taşları döksünler sonra cevap veririz" halinin sebebi de budur.  

Kimse boş yere umutlar içinde olmasın.
Zaten toplumsal yapımız da kısa sürede unutmaya programlanmıştır. Koparılan kıyamete bakmayın.


Haa Amerika ile aramız bozulur mu? yoo hiç bir şey olmaz aksi gibi gösterilse de hükümetin de işine gelmez Amerika ile itişmek. Elbette Amerika'nın da. Göstermelik bir sitemkar bir kırgınlık ama içten içe " aman yahu istesek böylesi olmazdı" durumu geçerli olacaktır.


Boş verin bu işleri. Demokrasilerde iktidarlarla uğraşmak, gerekirse onların yerine iktidar olabilmek, iyi muhalefetlerin işidir, yoksa dedikodu kumpanyalarının değil...

4 yorum:

Deniz dedi ki...

doğru söze ne denir? Yalnız bilgiler parça parça açıklanacağından, unutma, unutturulma durumu daha az olabilir

Sedeliko dedi ki...

"halk kahramanı" yorumunuza sonuna kadar katılıyorum doğru söze başka ne denirse hepsini de diyorum. ananıdaalgit- vanminütler ki kişileri nerelere taşımıştır vikileakstan kimbilir neler çıkar:)

Tanya's dedi ki...

Wİki miki ben unuttum bile, neydi sahi?

aysema dedi ki...

Dedikodu bunlar, çekemeyenler çıkarıyor zaten. Unutun gitsin, yoksa...