Cuma, Aralık 07, 2007

tekzip ve soru

Dyarlı bir yazı blogger olarak, dünkü yazımdaki bir konuyu tekzip ediyorum, Cumhurreisinin refikaları, tabanı kırmızı ayakkabılarını Christian'dan almamışlar, her Türk kadını gibi nursace'den almışlar, bedeli de 275 YTL imiş.
Gazeteler de bunu yazıyor hadi yaşadı Nursace artık tüm sıkmabaş hanımlar oraya koşar alışveriş yapar.
..................................
Tekzip buraya kadar, şimdi soru, mütedeyyin bazı hanımlar başörtü takar örtünür vs. vs., tabi insanlar istediği gibi davranır, bu gibi davranışları sergileyeneler belli bir iddianın sahibidir. Muhakkak ki davranışları da böyle olmalıdır, en azında böyle düşünülür.
Prensipte kapanmanın anlamı, vücut hatları vesaire ile tahrik edici bir merci olmamak, mümkün olduğunca, olası tahditkar gözlerden uzakta kalmaktır. Acaba mesela, kırmızı tabanlı ayakkabı giyilmesi bu görüşteki kişiler için doğru mudur ? yoksa kavram kargaşasımıdır, işine geldiği gibi davranış mıdır ?.
Ben bilemedim siz söyleyin, yada söylemeyin düşünün.
Aman ya ayaktı baştı, memleketin ne dertleri var biz nelerle uğraşıyoruz.

9 yorum:

Tanya's dedi ki...

Hahahayt..doğru ya yerli sermaye olmalıydı alışveriş..yoksa nişantaşı LV den alışveriş için caddeleri trafiğe kapamak olmuyor.

Benim ofisin karşında var nursace..hmm bakim..kapıda bir kuyruk oluşmuş bile..

Bu haber bombaydı işte..

Taylan Sezginer dedi ki...

Hocam dost başa, düşman ayağa bakar.Açıkça görülüyor ki son 20 yılımız "taraflaşarak" geçti ( bu ülke daha önce de çeşitli vesilelerle taraflaştırılmıştır ) ve şimdi dip noktaya kadar geldik.Nedir dip nokta? Dip nokta reisicumhurun zevcesinin başının örtülü olması değildir.Dip nokta, bugün giderek beslenen bir "öteki kötüdür" ya da "bizden değilse kötüdür" kültürünün oturmasıdır.Bu yalnızca bir İslami eğilim-laik eğilim kutuplaşması değildir.Giderek yerleşen diğer bir kutuplaşma da Türk-Kürt kutuplaşmasıdır.Dolayısıyla, korkarım kısa bir süre sonra, etnik yapısı, inancı, ideolojik yaklaşımları ve hatta tuttuğu takımlar yüzünden ayrı dünyalar yaratmış, "öteki"ne kulağını kapamış,birbirinden nefret eden ve ölesiye korkan insanların bir arada kerhen bulunduğu bir toprak parçası olacağız.Toprak parçası diyorum çünkü bu durumda ben bir "vatan" tanımı koyamıyorum.

Ersin dedi ki...

hahhaaayyyt, Hanımefendi bizzat şahsi kredi kartlarını kullanmışlar ödeme için ve de onun fotokopisi bile verilmiş gazetelere. Yahu bir ünceki cumhurbaşkanımın hanımı da son derece şık bir cumhuriyet kadınıydı, hiç ordan burdan alışverişinin yansıdığını gördün mü sevgili, daha neler göreceğiz yahu, vallahi Rahmetli özel ve ekibi daha iyiydi.

Ersin dedi ki...

ha bu arada hakkaten de louis Vuitton mağazasından da alışveriş için gitmiş ve o gün nişantaşı'nda tüm yollar kapattırlımıştı değil mi... Canım benim ya, ah ... ah.

Ersin dedi ki...

bartonum, yaklaşımları son derece doğru, her dediğine hak veriyorum. Ama bu toprak parçası vatanımız ve bari bir elimizi taşın altına öyle veya böyle sokalım.

Sebnem'den dedi ki...

AAAA..Bu kadıncağızın haberi yok..Benim bir arkadaşıma annesi doğum günü hediyesi için o ayakkabılardan almış(ne analar var ama trink 1250euro falan)Kızın kocasıda bu ayakkablarla hayatta dışarı çıkartmam seni demiş..Çünkü o ayakkabılar dünyanın en sexy ayakkabılarıdır..
Şimdi;
1-sexylik hak mıdır?günah mı?
2-cumhur light mı?
3-kıskanç değil mi?

Ersin dedi ki...

yaşşa şebocum, gerçekten de çok seksi bence de ayak bir kadının aslında en önemli organlarından biridir, ve de bir erkek tarafınan hemen dikkat çekenidir, fazla söze ne hacet...
1- her kadın bir şekilde seksi olmak ister diye düşünüyorum
2- cumhur ılımlı islam metros....
3- bence kıskanç olsa iyi olur
hahhahaha

Verda dedi ki...

Ben bu ayakkapları alayım mı almayayım mı diye çok düşündüm. Almadım. Çok rahatsızlardı...Dedim; seksi insan giydikleri ile değil, attitude ile olunur. (Türkçemi mazur görün)...
İster dinciler gelsin, ister sinciler...Her ne kadar nefret te etsem, her ne kadar tiksinsemde şu topluluktan, burası doğduğum yer. Yapacak birşey yok.
Ben taşın altına el koymaktansa, seyrediyorum.

Şimdilik!

Ersin dedi ki...

şekerim haklısın tabi ama seyretme te ilgili kalmaktır. gerekli hallerde eller taşın altına sokulur tabiki bundan hiç şüphem yoktur.:)