Pazartesi, Ocak 05, 2009

sadaka

Muhterem başvekil, şöyle buyurmuş;

"Sadaka, kültürümüzde meşrudur"

yahu içimden "La ilahe İllalah" demek geliyor.  Galiba Muhterem bazen  "laik,demokratik bir sosyal" devletin başvekili olduğunu unutuyor ve kendisini camide hutbe verir gibi hissediyor.

Beyim, marifet Sadaka vermek değil, sadakaya ihtiyacı olmayan bir halk yaşadığı devlet olabilmektir.... Ama o zaman insanlar tâbi olmaz elbette. Maazallah,istediklerine falan oy verirler. Kulluktan çıkıp birey olurlar, ne yaparsınız sonra, allah korusun.... Hamdolsun şimdi evde sadaka bekleyip onu da oy olarak iade ediyorlar böylece yaşayıp gidiyoruz.

Rica ederim, dinsel ve çok kolay sözleri bırakıp bırakıp,  özgüvenli, tahsilli bireylerin, hakça kazanabildiği bir devlet yaratmaya çalışıp onun başbakanı olunuz... merak etmeyin o zaman daha sağlam oy kazanırsınız... kolaya kaçmayınız...

Sadaka'nın sonu yoktur insanları sadakaya mahkum etmeyiniz. 

6 yorum:

Verda dedi ki...

Hahahahay! Şahane bir yazı! Ne güzel demişsin yine...

Tanya's dedi ki...

Sevgili,

Sadaka mesrudur elbette..o yüzden evlere paket paket makarnalar..kömürler..bulgurlar gidiyor..o halk ki sayın Basbakanımıza oy veren...hitap edemediği tahsilli kesim ise ahlanıp vahlanıyor...ee neden sadaka mesru olmasın ki o zaman?

tubik dedi ki...

Annem her zaman der ki;

Zorda kalmadıkça kimseden benim karşılığını bir gün, bir şekilde, bir yerde veremeyeceğim bir iyilik istemem. Sebebi de zannederim şudur;

Her zaman borçlu hissedip o borcu ödeyebilmek amacıyla sürekli bir vicdan muhasebesi yapar, verebileceğinden, arzuladığından fazlasını vermek durumunda kalabilir.

İşte biz, kasten zor durumda bırakılan, ve bu zor durumda düşük maliyetlerle yardım edilerek vicdanen sömürülen bir toplumun üyesiyiz. Sadaka, bizler için elbette meşrudur, meşru hale getirilmiştir. Çünkü bu meşruiyetten büyük faydalar sağlayan büyüklerimiz bulunmaktadır.

Ersin dedi ki...

verdacım keşke böyle şeyler yazmak zorunda kalmasam ama maalesef durum bu.

Ersin dedi ki...

sevgili haklısın ama bizler gibi yaşayan ve hükümetteki parti taraftarı olanları da gördük değil mi, adeta kör olmuşlar, ben başvekilin de bir gün bunu anlayacağını umuyorum, umarım yanılmam

Ersin dedi ki...

Budur tubikçim, maalesef aynı ile vaki...