Cuma, Şubat 13, 2009

Kaldırım ayıpları ve teknik yapı ve Kadıköy Belediyesi

Merhabalar,

Yer Göztepe Cavit Paşa Sokak, girişi, mevki, Teknik İnşaat önü ve cıvarı, durum resimlerde görüldüğü gibi, anlamsızca genişletilen kaldırımın, üzerine sereserpe park edilmiş araçlar.

Yayaların hiç önemi yok, onlar ezilebilir iki araba arasında kalabilir. Üstelik bu yok doğruca Yeşil Bahar İlkokuluna gidiyor. düşünün ki burada yüzlerce öğrenci de geçiyor, olsun n'apalım alt tarafı yoldan geçsinler, kaldırıma arabamı, minibüsümü falan park ederim.

Zaten büyük bir iştahla bulabildiği arsaya çöküp ondan maksimum kar sağlamaya yönelimiş olan inşaat şirkertine hiç diyecek bişey yok, aslında çok var ama devir malum.

Ya halkımız yahu mübarek araban insandan daha mı önemli evet önemli, zira donunu satıp binbir borca girip, en pahalı cep telefonu, en baba araba alma meraklısı olan bir sarklı milletiz. layıktır bize.

Ya belediye onlar da zaten seçimlerle meşkul.

Resimler ortada koyanlar utanmıyor elbette kimisi ise hak görüyor. unutmayalım burası, medeni olduğunu iddia eden, okumuş, dünya gezmiş görmüş ve hatta kendini çok yükseklerde gören bir zümrenin semti.

Biliyormusunuz, Teknik Yapıda durumu şikayet edebildiğim, Türkçe'yi zor anlayan bir inşaat çavuşu idi o da beni salak görür bir eda ile dinledi ....

Söz bitiyor....















6 yorum:

Tanya's dedi ki...

Sevgili,

Anneler kucaklarında bebeler..millet utanmamış ikinci sırayı yapmış..yuh diyeceğim affına sığınarak...

Bunu belediye ve Teknik Yapıya da göndersen?belki yol acılır.

Ersin dedi ki...

göndermez olurmuyum sevgili henem göndereceğim..
her ikisine de ama bir şey farkedecek mi işte onu bilmem...

Adsız dedi ki...

bence belediye başkanı adaylarına başkan olmadan bir gün tekerlekli sandalyede bir gün de bebek arabası ile aday oldukları yerin sokaklarını gezme mecburiyeti getirilsin. Hatta belediyede çalışan herkese gelsin bu mecburiyet. Bu projemi de yazsam mı belediyeye :):) onlar beni dilekçelerimden ve maillerimden tanırlar zaten :):):)

Tanya's dedi ki...

Zeya,

Süper fikir..bayıldım..

Ersin dedi ki...

Zeyacım,
Hakikaten çok güzel olur yahu, ancak bizimkilerin öyle işler yapacak vakitleri yok malum,
bir kısmı da yardım adı altında rüşvet dağıtmakta
hey gidi hey

tubik dedi ki...

Ersin Abicim öyle demeyin..

Büyük Şehir çalışıyor. Otopark sıkıntısı çeken metropolümüz araçlarına bakın bu sorunu çözecek ne de güzel bir uygulama getirmiş. Kaldırım üstü otoparkı.. O kadar maliyete girmiş, taşıydı betonuydu derken, kimbilir hangi akrabasının şirketi bir güzel masraf çıkartmıştır belediyeye..

Bir dahaki seçimlere de güzelim metropolümüzün yayalarına yönelik bir hizmet sunar, kaldırımları insan ebatında daraltarak, yayalara güzel bir hizmet sunmuş olur.. Yeğeninin taşeron firması da yeni bir fatura keser belediyeme.. Herkes memnun mis..