Cuma, Haziran 19, 2009

Ne demek "teğet geçti"ya da "sürtündü" hiç yok ki


 Hani şu herkesin diline pelesenk olan Başbakan Bay Recep T. Erdoğan'ın ( van minüt değil) "teğet geçti" yada daha sonraki söylemi ile "sürtündü" diye bahsettiği kriz var ya. 

Gözümüz aydın olsun ben krizde etkilenmeyen bir sektör buldum dostlar,  adada oturduğumuzdan karşıda İstanbul'un büyük bir bölümünü görüyoruz geceleri.

Bakıyorum ki, her gece Dersaadet'in her tarafından saadet havai fişekleri atılıyor. İnanın sayamıyorum kaç yerden atıldığını.

Binaenaleyh derim ki, bu kriz mriz lafları yalan bir kere büyüklerimizin gayet iyi tesbit bulunduğu veçhile millette para var ( ki bu milyarlarca liralık harcamayı yapabiliyorlar). Öte yandan krizde işi bozulanlara acizane tavsiyem havai fişek imalatçısı ya da ithalatçısı olunuz, bu sektörde kriz falan yok. Hayırlı işler bol kazançlar dilerim, bana da dua edersiniz.

6 yorum:

tubik dedi ki...

Aman diyim Ersin Abi'cim!

Mazallah teğet geçen krizi bahane edecek bir sürü havai fişek imalatçısı, hammaddeden çalmaya başlarsa, biz de İstanbul ahalisi olarak Mars'ı teğet geçeriz...

Ersin dedi ki...

"Aman diyim" tubik'çiğim
haklısın vallahi maazallah ne yaparız o zaman.
yok bence olsa olsa Mars' a sürtünürüz.

Adsız dedi ki...

Penguencilerin bu konudaki yaklaşımı:
http://www.penguen.com/kapak.asp?gun=20090526

:))

Tanya's dedi ki...

Sevgili,

Her gece olur mu ya..her gece..demek gercekten teğet gecti de..bizim algımızda sorun var...anlayamıyoruz..

Ersin dedi ki...

vallahi sevgili, gerçekten de millet zengin demek ki, üstelik te kriz mriz de hikaye, aman iyi bol bol vur patlasın çal oynasın.

keLemek dedi ki...

Bizi teğet geçen geçti ya güya ..
ozonumuza olan birde ozonumuza ..sera gazları yetmiyor birde havai fişeklerimiz..gösterişi severiz yapıcak birşey yok.