Salı, Ağustos 04, 2009

durumumuz

Söyle bir bakalım,

Laikliğe karşı odak olduğu mahkemece tasdik edilmiş iktidar partisi, TBMM Başkan adayını açıkladı, biliyorsunuz, aslında kanun gereği partiler başkan adayı için grup kararı alamıyorlar Başvurular bireysel yapılıyor. Benim görüşüme göre içinde demokrasi olmayan bu partide tek seçici karar alıyor, mebuslar da evet diyor. Hamdüsenalar olsun plakalarında Cumhurbaşkan'lığı forsu, 01 ve 02 numaralar bulunan her birinin değeri binlerce emeklinin bir ömürlük maaşına bedel otomobillerdeki hanımefendilerin artık üçü de tesettürlü. Aman canım sadece tesadüf... Yoksa kimsenin özellikle hanımları tesettürlü olanları bir yerlerin başına getirdikleri falan yok...

Geçen gece geç saatler, canlı yayın mı yoksa bant mı bilemediğim, bir programda Fatih Altaylı ve yardımcısı bey, karşılarında fesli (evet bildiğiniz fes, hani şu kırmızı külah) olan saçı olmayıp uzuun sakalı bulunan bir zat ile görüşmekte, önce aaa artık o kadar çok uykum var ki arada rüyalar görüyorum, hem de böyle rüyalar diyorum, yoooo aaaaa gerçek, bu defa herhalde bir şaka programı diyorum, ama sunucuların yüzündeki derin ve konuğun yüzündeki herkesi alaya alan ifadeleri görünce aklım başıma geliyor. Rüyada bile olsa hayra yorulmayacak durum karşısında, içimden gerek sözleri söyleyerek kapatıyorum ama sabaha kadar bu durum aklımdan çıkmıyor. Nasıl yahu nerde Cunhuriyetin devrim kanunları, nerede şapka devrimi, nerde buları gözeten ilgili merciler. Herhalde saat geç farkına varamadılar, saat geç ama yakında herşey için çok geç olacak......

Askere yardımcı olan Köy korucularının görece gitme töreni yemini Kur'ana el basarak yapıyorlar, yani laik devlet, hukuk falan neymiş, onlar yalan ..... ( be kardeşim sussana, amerikada da başkan İncile el basmıyor mu?)

Asker.......... geçen gün gazetede okuyorum, Astsubay ve Çavuşların rütbesel sıfatları "Bey" olacakmış, nasıl yani ? yani çavuş bey olacak, onbaşı onbeyi, falan, yakında rütbeler, mirliva, müşir, generaller, paşa olur eh ordunun ismi mesela Asakir-i mansureyi Muhammediye olur mu ? yok canım aaaaa..... Rica ederim, "bey", "beyzade" vs sıfatları laik cumhuriyetçe kaldırılmıştır. Zannederim şerefli ordumuzun ilgilileri bunu hatırlarlar......

Sigara yasağı nedeni ile dün gene iki kişi öldürüldü Allah rahmet eylesin....

Çok şükür, nevizade, çiçek pasajı gibi yerlere artık kimse gitmiyor, böylece ahlaka mugayyir işret edilen yerler inşallah tümden topu atarak kapanır, adım adım içkinin yalnızca evde içilmesi (ki anadoluda artık böyle), daha sonra içki ve sigaranın tamamen yasaklanarak, müskirat ve mükeyyefatın zararlarından kullar korunmuş olacak.... lütfen bana hemen sigaranın ve içkinin fenalıklarından bahsetmeyin, ya da amaan canım sende iyice vehimler içindesin demeyin, birincisi sigara içen biri değilim hiç te paket taşımadım şu yarım asırlık hayatımdaç, içkiyi haftada bir keyif için içerim, olmasa da aklıma gelmez. Benim derdim durumu anlatmak zannederim yukarıdaki örnekler ne durumda bulunduğumuzun daha iyi açıklıyor.

Kalın sağlıcakla, tabi kalabilirseniz.

7 yorum:

Tanya's dedi ki...

Fatih Altaylı programına inanamadım..affına sığınarak"yok artık çüş" dedim..memlekette kanun yok muydu?..barbie bebekten tahrikolan adam neden acaip bir kılıkta karşımızda duruyor..üstüne üstlükte kıymet veriliyordu..

Yeni teseddürlü hanımımız hayırlı olsun..

Sİgara yasağının ucunda halkı her türlü "illetten" kurtarmanın yattığını biliyorduk zaten..kanıtlanmış oldu..daha da devamı gelecektir bu işterin.

Her gecen gün biraz daha sindiriliyoruz..sağlıcakla kalamıyoruz.

SİYAH ULAN! dedi ki...

hükümetin acil bir şekilde bu yeni yasa ile ilgili diğer avrupa ülkelerinde olduğu gibi bazı ek düzenlemelere gitmesi gerekiyor zira zaten ekonomik krizin vurduğu işletme sahipleri iyice köşeye sıkışmaya başladı.. yalnız bu son günlerde artan sigara "cinayetleri" konusunu da sadece bu yasakla açıklamak çok mantıklı gelmiyor bana son yıllarda yükselen toplumsal cinnet profilimizi düşününce; biz ki piknikte top geldi diye karşısındakine kurşun yağdıran, dolmuşta lahmacun yedi diye bir insanı delik deşik eden insan görünümlü mahlukları görmüş bir milletiz..

Ersin dedi ki...

Sevgili biliyor musun? içi soğuk su dolu bir kazana kurbağayı atar, kazanın altını yavaş yavaş yakarsan durumun ne olacağının farkına varamayarak kaynar gider. Şahsi görüşüme göre durum budur.

Ersin dedi ki...

SİYAH ULAN haklısın, ama bence hiç bir düzenleme falan yapılmaz en azından bu hükümet zamanında....

Asortik Krep dedi ki...

Okuyunca şaşırmadığım ve normal gelen yazılardan biri daha..
İlginizi çekebilir diye düşündüm..
http://www.odatv.com/Medya/sivil_darbenin_misyonu_ne-17098.html

Ersin dedi ki...

Asortik Krep
keşke böyle bir yazı bizleri şaşırtabilseyi evet haklısınız,
siteyi not ettim teşekkürler

Adsız dedi ki...

madem içki ve sigara önemli değil neden tasası size düşüyor anlamıyorum. Laiklikle içkinin ne alakası var?