Cuma, Temmuz 31, 2009

günlerin getirdiği.....

 Giresun'da tam bir ferlaket yaşandı, iki hafta arayla, her yeri su bastı, insanlar evlerinden eşyalarından oldular, canları tehlikeye girdi, bakan felaket bölgesi  ilan edeceğiz dedei, ertesi gün çark etti. Acaba daha nasıl bir felaket olacak....

Sigara yasağı nedeni ile Manisa'da çıkan kavgada işletme sahibi öldürüldü, böylece ilk vukuat işlenmiş oldu bakalım daha  neler olacak. Sahi merak ediyorum mesela Anadolu'nun ücra bir köyünde sadece 10-15 hergün birbiri ile görüşen (içlerinden birinin muhtar olduğu) köylünün devam ettiği, köy kahvesinde de aynı yasak geçerli mi? 

Sigara yasağı yüzünden müşteri kaybeden mekanlar, çareyi önlerindeki kaldırıma taşmakta buldu, arsızca işgal edilen kaldırımlara kimsenin birşey dediği yok, sigara içerme ama, trafik kazasında ölebilirsin.... ( Bağdat caddesinde bile var)... Ortalık, tepesi yıkılarak açılmış kafelerle doldu.

Şehri, miskin bir arap-ortadoğu mezbeleliğine döndüren çok çirkin ve basit bulduğum nargile içme  özellikle gençlerde hızla yaygınlaşmakta, gözlerindeki kocaman güneş gözlükleri 11-11 maç yapan sakalları, tamamı marka giysileri ile avrupalı olmaya çalışan, nargile fokurdatıp, tavla oynayan mısırlı tipli gençlik, müstahaktır bize.

Atatürk havalanında Burgerking'de küçük pet şişe su aldım, piyasa fiatı 50 kuruş olan bu minik şişeye, tamamı tamamında 2.75 TL ödedim, içimden çüüüüüüş dedim, herhalde "lan oğlum uçağa biniyorsun, Avrupalara gidiyorsun, artık üçe beşe bakmma diyorlar, aynı yerde fiatlara baktığımda bir adet büyük hamburger, kola ve patatesten oluşan menünün de 20.25 lira olduğunu  hayretle izledim, herhalde Amerika fiatı olsa gerek.... Bunun üzerinde caddedeki dükkan burgerde satılan 20 liralık hamburgeri affettim ( sanki hamburger yermişim gibi)

Sevdiğim bir yakınım, isim vermeyeceğim, (lütfen kendisi de buraya yorum yazmasın), blogunda iyi hizmet alamadığı gerekçesi ile son derece saf ve samimice üzüntüsünü bizlerle paylaştığı yazı yüzünden ilgili firma tarafından "mahkemeye veririz", "derhal yazıyı kaldır ve özür dile ya da avukatlarımız gerekeni yapacak" denerek tehdit edildi. Bu gibi durumlarda, şikayetinizi buradan açıkça isim bildirerek ortalığa yapmayın, bunu yerine konu ile ilgili  il müdürlüklerine ( mesela şikayetiniz bir tıp kuruluşu ise sağlık il müdürlüğü), ya da tüketici köşelerine yapın ki canınız sıkılmasın; zira eksik, ayıplı, hatalı, hizmet aldığınız zaman şikayet etmek tüketici olarak hakkınız ama gerekli şikayet mercileri oraları, yanlış yapıp haklıyken haksız durumuna düşmeyin.

Başbakan bugünlerde sessiz, ya tatil yapıyor ya da fırtınadan önceki sessizlik bu, pek hayra alâmet değil, neyse allah afiyet versin.

Benzine bıkmadan usanmadan her gün zam geliyor, zam geldikçe herşey pahallılanıyor ancak enflasyon yükselmiyor, zannederim bize okulda yanlış öğrettiler.

HSYK, nihayet kararını veri, bundan sonra Adaley Bakanlığı  ve kurul arasıda söz düellosu başladı, yurdum insanı hükümet ile kurumların arasında devam eden bu kavgadan, hükümetin her yerde yanlız kendi istediğini yapmak azminden artık bıktı.

Gene haftasonu geldi, herkese sağlıklı, keyifli güzel bir haftasonu dilerim... 

 

2 yorum:

Tanya's dedi ki...

Sevgili,

Felaket tam bir komediye dönüştü..

Sasyın başbakanın suskunmluğu hayra alamet değil..yakında patlar..

Sİgara konusu ise haklısın..ortadoğu arap ülkelerine adım adım yaklaşırken biz..hala iyi niyetli yurdum insanı ..ee ama sağlık diyr..pes..

Boşverelim..haftasonu keyif edelim ozaman..haftaarası sinirlerini atabilmek için..

Ersin dedi ki...

sevgili aynen dediğin gibi imkanlarımız dahilinde haftasonunu iyi geçirelim....