Cuma, Ekim 30, 2009

29 ekim



Bin yaşa Cumhuriyet, teşekkürler İstanbul Belediyesi...

Dün köprüyü tam karşıdan gören bir mekandaydık, büyük bir zevkle ışık ve havai fişek gösterilerini bekledik, daha sonra da büyük bir zevkle izledik.

Ne tuhaf 1. dünya savaşının sonunda, teslim olmuş Osmanlı Devleti'nin başı olan padişahın sarayına toplarını dikmiş, tüm şehre ölüm kusmaya hazır toplarını çevirmiş emperyalist işgalci devletlerin gemilerinin demirlemiş olduğu sularda, Cumhuriyet'imizin 86. yılını kutlayan patlama ve fişek sesleri, renk cümbüşü yankılanmaktaydı. Şükürler olsun...

Bu güzel düzenlemeyi yapan belediyeye teşekkürler... Gururlandık, sevindik, Cumhuriyetin kurucusu Atatürk, o yolda yürüyen tüm insanları hürmet ve sevgi ile andık...... Kutlu olsun.

Varolsun demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan hür cumhuriyetimiz...

10 yorum:

Tanya's dedi ki...

Nefisti gösteriler..gözyaşlarımı tutamadım..içten içe şükredip..kıymet bildim..saygıyla andım...

Ersin dedi ki...

değil mi canım sevgili ne mutluluk...

Unknown dedi ki...

Merhaba;
Sevgili Ersin bey ve sevgili Tanya:)
Daha once yazmistim size Ersin bey Atina`dan Derya ben!
Ve elbetteki dayanamadim bu fotoraflari gorunce bogazima bir dugum geldi oturdu yazarken gozyaslarimda benimle birlikte size yoldaslik ediyor.Bu sene orda olamadim ama ben ve benim gibi ulkesinden uzak yasayanlar bilirler bu anlarin degerini orda olduklari zamandan daha fazla hissederler guzelligini onemini ne guzel yazmissiniz yine hem siz hem Tanya bu arada sevgili Tanya blogunun dogumgunu kutlu olsun ve en onemlisi bir cumhuriyet cocugu daha dunyaya gelecek ya onu da okurken sanki en yakinimin bebginin haberini duymusum gibi heyecanli sevincli ve duygusaldim tanimasamda gormesemde harika bir anne ve harika bir babaya sahip olacak kucuk cani bende heyecanla ve mutlulukla bekliyorum:)Sevgili(!)basbakanimizi dinleyin siz 3 degil 5 bebek yapin bizim daha fazlasina ihtiyacimiz var !!!!!Ve canim Ataturk`un yoldasinin sevgili torunu Ersin bey cumhuriyetde sizde bin yasayin yasayinki hainlere,kurnazlara,deger bilmezlere dersini verelim sizinde dediginiz gibi Varolsun demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan hür cumhuriyetimiz...Bekliyorum buralara yolunuz dussunde uzonun yanina dostluk katik edelim cacikiyle birlikte:)

Sevgi ve saglikla kalin!
Derya...

Türkan Deniz-Roggenbuck dedi ki...

Tesadüfen Sizin blogunza rastladim- ve takili kaldim... Sevgilinizin (Tanya's) ve Sizin yasama sevinicin böylece enerji dolu paylasip ve üstelik cok güzel satirlara aktarip okurlariniza keyifli saatler nasip eden insanlara, Almanya'dan tesekkürler :-)

İLKAY dedi ki...

Mutlu yıllar size:)

Ersin dedi ki...

Sevgili Derya,
Güzel sözleriniz için çok teşekkürler, Atina'ya Tanyua'nın işi icabı arada bir Atina'ya geliyoruz. Bir gelişimizde muhakkak irtibat kurarız.
Elbette ki Atatürk evladı olarak yazacağız, bıkmayacağız hep birlikte.
Sevgilerimle,Ersin

Ersin dedi ki...

Sevgili Türkan,
güzel sözleriniz için teşekkürler, elimizden geldiğince yazmaya devam edeceğiz
İstanbul dan sevgiler

Ersin dedi ki...

Sevgili İlkay
Çok teşekkürler.

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Ersin bey doğumgününüz mutlu olsun! Huzurunuz, mutluluğunuz bozulmasın! Fotolar için de ayrıca teşekkürler:)

Ersin dedi ki...

ok teşekkürler Kirpikteki gözyaşı,
hepimiz mutlu ve huzurlu olalım...