Perşembe, Şubat 11, 2010

bakalım şöyle bir

Başvekil sinirli, hırslı ve asabi, acaba nedendir dedim, sonra öğrendim ki yapılan bir komuoyu yoklamasında oyları %30 çıkmış yani gene de birinci parti ama diğerlerinin oy oranına bakılırsa koaliasyon mukadder...
Başvekil  sinirli, hırslı ve asabi.....

Artık seçim sathı mailine ( seçim eğlimli düzlemi) girdiğimizi gayet iyi anladım hatta erken seçim, nereden mi çıktı
eee çok basit başbakan başörtü ve imam hatip söylemlerine başladı, yahu kardeşim 8 yıldır her iki kişiden birinin oyunu alarak iktidarsınız neden düzeltmediniz. Yok işlerine gelmez zira üzerinden siyaset yapılacak materyal kalmayacak.

Başbakan diyor ki, "ben imam hatipli olduğum için mi böyle yapıyorsunuz?" yahu muhterem başörtü Çankaya'da imam hatip ise başbakan daha ne yapsınlar...

Cumhurbaşkanı siyasiler arasındaki polemiğin 1 hafta haber yapılmamasını istedi, canımk sansür illaki zorla değil rica ile de olur.

Arınç, Meclis’teki olaylı oturumda makam odasını bastığı TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu’dan telefonla bağlandığı televizyon programı aracılığıyla özür diledi. Arınç “Eleştirilerimin dışında, hareketimden kastımı aşan bir nokta olduğunu düşünüyor ve özür diliyorum” dedi. Keşke bizzat bastığı odaya gidip bilfiil özür dileseydi ama Aferin yahu, umarım bir daha da yapmaz... 

Ekonomiden;

*Batık kredi kartı oranı yüzde 12’yi geçti, kredi kartı borcunu ödeyemeyenlerin sayısı neredeyse ikiye katlandı. *Yoksul sayısı 12 milyon kişiyi aştı. 
* Toparlanma yok: 2008 yılı 2. çeyreğindeki üretim 100 olarak alındığında, Türkiye 89.2 ile benzeri 16 ülke arasında 9. sırada. En hızlı toparlanan ülke 101.6’lık endeksiyle Kore. Tayland, Avusturya, Brezilya, Romanya, Şili, İsrail, Meksika, Türkiye’den hızlı toparlandı.

* Sermaye girişi yüzde 92 düştü: Sermaye girişi aynı dönemde yüzde 91.7 azalarak 2 milyar 936 milyon dolara düştü. Türkiye’ye yapılan doğrudan yabancı sermaye yatırımları 2009’un 11 ayında yüzde 59.2 düştü, 6.9 milyar dolara geriledi. Net turizm gelirleri yüzde 7.2 azalarak 16 milyar 542 milyon dolara düştü.

* Kart borçları patladı: Kredi kartlarında batık oranı yüzde 12’leri aşarak 2004 yılından bu yana en yüksek seviyesine tırmandı. Ödenmeyen kredi kartı borçları miktar olarak yüzde 604 yükseldi, borçlu sayısı son 1 yılda 1 miyon 327 bin kişiden 2 milyon 459 bin kişiye çıktı.

*Senetler protesto edildi: 2009’da 7 milyar 66 milyon TL’lik 1 milyon 451 bin 464 adet senet protesto oldu.

* Elektrikler kesildi: Eylül 2009 itibarıyla son bir yılda toplam 6 milyon 633 bin 481 abonenin borcu nedeniyle elektriği kesildi.

* Zamlar yurttaşı bunalttı: ÖTV artışının ardından benzin fiyatı 3.64 TL’ye, 12 kilogramlık mutfak tüpü 50.6 liraya çıktı. Bira, köprü, otoyol zamlandı. En pahalı benzin Türkiye’de.

* Yoksulluk arttı: TÜİK’e göre gıda artı gıda dışı yoksulluk oranı yüzde 17.11’e çıktı. 12 milyon yoksul var. Hane halkının kullanılabilir gelirine göre borcu yüzde 26.2 dolayında.

* Borç stoku 441 milyar lira: Merkezi yönetim brüt borç stoku bir yıl öncesine göre 61.1 milyar liralık artışta 2009 sonunda 441.4 milyar liraya, iç borç stoku, yine 55.2 milyar liralık artışla 330 milyar liraya çıktı.

* Gerçek işsizlik oranı yüzde 19: Resmi verilere göre işsiz sayısı Ekim 2009’da 3 milyon 299 bin kişi, işsizlik oranı ise yüzde 13. “İş aramayıp çalışmaya hazır olanlar” eklenirse gerçek işsiz sayısı 5 milyon 196 bine, gerçek işsizlik oranı yüzde 19’a yükseldi.

Kalın sağlıcakla kalabilirseniz. 

3 yorum:

Tanya's dedi ki...

Ekonomi bitti...Vatandaş aç...reisi cumhurun karısı LVden başka çanta takmaz..

Mecliste kavgalar...erken seçimi bende bekliyorum..belki bu sefer akıllanmış olur bu millet.

Ersin dedi ki...

aaa ne biçim laflar, istikrarı bozmaya yönelik ifadeler, ne ayıp kızarlar sonra adama bak herşey tamam demokrasi tam, herkez istediğini söyleyebiliyor gazetede yazabiliyor vs vs vs.
Valla sevgili bizde parti tutmak takım tutmak gibi, anasınıdı alır gider ama oy zamanı gene verir...

Adsız dedi ki...

BİDE AŞAĞIDAKİ HABER VAR Kİ,BEYLER KAMU BANKALARI İLE İŞ BANKASI GİBİ TEK MİLLİ SERMAYE OLAN BANKANIN AĞIRLIĞINI TUTTUĞU MEVDUATIN DERDİNE DÜŞTÜ,YABANCI SERMAYELİ BANKALARA VE DE KATILIM BANKALARINA GİTSİN MEVDUAT ZORUNLU OLARAK...NOOLCAK,Bİ TASARRUF SAHİPLERİNİN PARASI KALMIŞTI EL ATMADIKLARI...BU ÜLKEDE ARTIK HER HABER İÇİMİ ÜRPERTİYOR,ALİŞE VE DİĞER ÇOCUKLARA NASIL Bİ ÜLKE BIRAKICAZ BİZ KAHROLUYORUM...
TBB Başkanı ve İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın, ABD’den örnek vererek gündeme getirdiği, “Banka başına mevduatın ülke toplamının yüzde 10’unu geçmemesi” sınırı tartışmasına, “ulusal çıkar” uyarısıyla girdi. Özince, “Gelişmiş ülke bilmem ne yapacakmış. Yok canım. Madem ulusal politikada hassassınız, ulusal menfaati güdeceksiniz” dedi.


TÜRKİYE İş Bankası Genel Müdürü ve Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Başkanı Ersin Özince, Türkiye’deki toplam mevduatın yüzde 10’undan fazlasının bir bankada bulunması konusunda gündeme gelen “sınır” tartışmalarına sert yanıt verdi. Özince, “Mevduatta, kredide yüzde 10’u geçmişsin, gerile kardeşim! Gerileriz... Fakat herşeyi derinliğine düşünmeli. ‘Gelişmiş ülkeler bankacılıkta bilmem ne yapacakmış, biz de yapalım mı? Yok canım! Hiç böyle mecburiyetimiz yok. Madem ulusal politikalarda hassassınız, ulusal menfaatlerinizi güdeceksiniz” dedi.