Çarşamba, Mart 03, 2010

Bilimin gerçek sahipleri

Başbakan Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kuruluş yıldönümü töreninde konuştu.
 "Gerçek bilim adamlarının, gerçek aydınların, münevverlerin boş bıraktığı alanların, 'medya vaizleri' tarafından doldurulduğunu ve soru işaretlerinin hızla çoğaldığını da müşahede ediyoruz. Ben onun için siz değerli kardeşlerimden, lütfen bizi medya vaizlerinden kurtarın. Bunu istirham ediyorum" dedi.

Lahavele vela kuvvete, ve minel garaip

 Huuuu hanım hanım, çocuğu önce İmam Hatibe oradan da İlahiyata veriyoruz, böylece gerçek bilim adamı ve münevver insan olur, yok fizik mühendisliği yok bilgisayar mühendisliği, yok atom mühendisliği, ya da gemi veya inşaat mühendisliği, doktor, araştırmacı ya da öyle tırışkadan bilim adamı falan olmasın sakın istirham ediyorum gerçek bilim adamı olsun ve de gazete, köşe yazısı falan okumasın, sakın ola da yazar falan olmalara zinhar kalkmasın.

Haaaa laf dinleyen bir gazete sahibi olursa sorun yok.
Liberal demokrat ve dahi münevver olur globalleşen dünyaya "ılımlı" olarak ayak uydurur. 

Hadi bakim. Sinirlendirmeyin adamı hmmmmm! 

 

9 yorum:

Tanya's dedi ki...

Bey bey,

Önce imam hatip üzerine ilahiyat...kim tutar bizim oğlanı..başbakan bile olur memlekete...

Ne mühendisliği yahu...

Ersin dedi ki...

breh breh breh
deme gitsin
yaşadı vallahi

Adsız dedi ki...

Arada bakiyorum yazilariniza..

Dine inanmam, milliyetci hic degilim, hic bir siyasi partinin yeterliligine guvenmiyorum Ingiltere'de yasiyorum iki universite mezunuyum ve memlekette olanlardanda hoslanmiyorum. Bununla beraber her zaman olmasada yazdiklariniza ofkeleniyorum..

Bu ortami hazirlayanlar cumhuriyetci elitlerdir..onlarin kendilerini halkin ustunde gorerek surekli tepelerine basip gelismelerine engel olmasidir.."conspicuous consumption".. doguyu inkar et batinin en berbet kopyasi ol, uretip yaratip gelistirmeden..ne bekliyordunuz ki sikayet ediyorsunuz. Kendi yarattiginiz bir durum bu..urettiginiz cozum de pek komik kaliyor.. la havleyle baslayan..

Burada yaptiklari calismalari disindan izliyorum..size icim aciyarak bir itirafta bulunmak istiyorum ki bunlar endustri devriminden bu yana cumhuriyet tarihi boyunca hic bir Ataturk'cunun yapamadigi bir sekilde batililasarak organize bir yonetim sistemi kuruyorlar hemde kendilerini modernize ederek..siz hala seriyatta takilmis kalmissiniz. Asil siz bunlarin gericiliginden degil modernliginden korkun..gerisi nabza gore serbet vermek..

Ersin dedi ki...

Adsız
yorumunuza teşekkürler

Adsız dedi ki...

Ben de size tessekkur ederim okudugunuz icin..

Bilmenizi istedigim bir sey daha var.. cocuklugum donanmanin kucaginda gecti..cumhuriyet bayramlarini en guzel biz kutlardik...babam anadolunun ucra bir kosesinden cikmis donanmaya uzun yillar hizmet vermis ve bu hizmetlerinden dolayi da NATO'dan odul almis bir askerdi...

Ersin dedi ki...

Rica ederim efendim elbette okurum ustelik son derece samimi yazmissiniz ayrica yazdiklarinizin icinde mutabik oldugum hususlar da mwvcut selamlar

nohut oda dedi ki...

boyle bır konuşmadan çıkardıgınız sonuç enteresan...

kirazzade dedi ki...

Bence orada, sizin anladığınız şeyi kastetmemiş. Bilim ayrı birşeydir, din ayrı birşeydi. Bilim dışındaki alanları dolduruyor demek istemiş. Ve çok da doğru söylemiş :) Bilim ne kadar şart ise, din yani inanç da şarttır.

Ersin dedi ki...

ÖZÜR
Epeydiy blog yazamıyorum ama önce bir özür yazısı yazayım
Bilimin gerçek sahipleri yazımda lafımı çok telaşla söylemişim.
Başbanın konuşmasının daha geniş bir bölümünü dinlediğimde, konuşmanın din adamları hakkında olduğunu ve asıl amacının gerçek din bilimi sahiplerini kastetmiş olduğunu geç te olsa anladım, konunun pozitif bilim insanları ile alakası yokmuş, acele yazılmış olan yazıda kastımı aşmış bir ifadeye büründüm bu nedenle de sizlerden özür dilerim.
Bazan böyle yanlış anlamalar oluyor, özür dilemek esastır.
Başbakandan da kusura bakmasın.