Cuma, Mart 26, 2010

bir basın duyurusu

Dostum, Buket Uzuner'in bir basın duyurusunu paylaişmak istedim

BASIN DUYURUSU


BUKET UZUNER SANSÜRE KARŞI AÇTIĞI 1 TL’lik DAVAYI KAZANDI.YAZAR: ”SANSÜR HER SİYASİ GÖRÜŞE HAYIRSIZ VE UĞURSUZDUR!” dedi.


Buket Uzuner THY SKYLIFE Dergisi tarafından kendisine ısmarlanan MODA konulu dosya yazısının derginin Haziran 2009 sayısında bir paragrafının sansürlenerek kesildiğini okur mektupları ve Modalılar’ın tepkileri nedeniyle öğrendi. Bir semt monografisi olarak incelediği Moda’nın ‘iskele kafesine konan içki yasağının yüzlerce yıllık İstanbul hoşgörüsüne yakışmadığını ‘yazdığı paragrafın kendisinden habersiz kesilmesi nedeniyle kendisinin bu yasaktan habersiz olduğunu düşünen okurlar tarafından tepkiyle karşılanması üzerine SKYLIFE Dergi editörü de bu sansürü doğruladı.


Buket Uzuner, düşünce ve yazma özgürlüğü ile ilgili bu sansür olayına dikkat çekmek için ANKARA 4. FİKRİ VE SINAİ HAKLAR HUKUK MAHKEMESİ’ nde Av.Abdullah EGELİ vasıtasıyla açtığı 1TL’lik tazminat davasini 15.03.2010 Tarihinde kazanmış olup, Moda yazısı kararın kesinleşmesini takip eden 3 aylık bir tarihte sansürsüz olarak SKYLIFE dergisinde ve online olarak www.skylife.com sanal dergisinde yayımlanacaktır.

10 yorum:

Tanya's dedi ki...

SÜper haber..diğerlerine de ön ayak olacak şimdi bu karar değil mi hocam?

Ersin dedi ki...

hem de nasıl sevgili,
en azından uğraşmak lazım bu sansürcü zihniyetle, tabii yargı hepten değiştirilince ne olur bilinmez

tubik dedi ki...

çok sevindirici ve ümit verici bir habermiş bu!

Ersin dedi ki...

gerçekten de iyi bir haber bu tubikcim

Özgür Turan dedi ki...

Hocam, tabiki de sonuç böyle olmalı. Bu zihniyet konusunda yoruma bile gerek yok. Ağustos
2009'dan beri bütün içeriğini hazırlamakta ve yayınlamakta olduğumuz Skylife ve yıllardır bünyemizde olan dergilerimiz İnfomag, Businessweek Türkiye için böyle bir zihniyet söz konusu olamaz. Sevgiler..

Koç Gibi Adam dedi ki...

Harika! Hatta müthiş bir haber. Yakında her sözümüz sansürlenecek. Umarım benim gibi yeni nesil bunları görüyor ve ona göre bir yol çiziyorlardır. Paylaştığın için saol.

Sedeliko dedi ki...

1TL'lik dava ne kadar muhteşem birşey! Hak böyle de savunulur maksat milyarlarla cebi doldurmak değil fikrin net olarak yayınlanması.Harika!

Ersin dedi ki...

Özgür'cüğüm, bilgilere teşekkürler

Ersin dedi ki...

işdünyasınadoğru yorumunuz için teşekkürler

Ersin dedi ki...

Sevgili sED haklısın burada maksat haklılığın ortaya çıkmasıdır.