Pazartesi, Ağustos 30, 2010

30 Ağutos

Yaş kararları, kim Genelkurmay Başkanı olacak, referandum, imamlar, cemaatler, şeyhler,  falan derken, unutturulmaya çalışılan bayramlardan biri, 30 Ağustos geldi, baktım ki halk unutmuyor her taraf bayraklarla donanmış...
Bir tek Başbakan unutmuş herhalde ki, törende herkes varken o yoktu..

Büyük Atatürk'ün komuta ettiği ordumuzun, başkomutanlık Meydan Muharebesini de içinde bulunduran savaşlarının sonucu 
30 ağustos 
kutlu olsun, 
unutmayacağız.. 

6 yorum:

seyyah dedi ki...

iyi unutmayın da ama Engin Ardıç'ın da bugünkü yazısında dediği gibi 30 Ağustos'u halkın kutladığı falan yok, medyada bile her seneki klişeler var: Coşkuyla kutladık, unutmayacağız, vs. Ben tam da o günlerde Kütahya'daydım hiç de öyle bayrak asanlar vs yoktu. Bence hep klişelerle uğraşıyoruz, unutmayacağız, unutturmayacağız...Büyük bir zaferdir ama artık İstanbul'un fethinden bir farkı yoktur benim için de. Buradan da başbakana eleştirebilmek de hayli ilginç.

basri dedi ki...

En çok bugünleri anneciğimizin görmemiş olmasına seviniyorum. o her akşam TRT'de Bayrak eşliğinde İstiklal marşı çalarken ayakta dinleyen kadın! hatırlarmısın onun sinirlerini ayağa kaldırmak için Nasyonal'ı çalardım, ne ayıp edermişim. E.Ardıç gibiler son 6-7 senedir Atatürk düşmanlığıni marifet saydıkları için bu büyük bayramı küçültmeye calışabilir. Ama İstiklal savaşı olmasa o fransız yetiştirmesi istediğini yazabilir mi idi? Pardon geri alıyorum, o zaman da Ali Kemal olurdu.

Ersin dedi ki...

Engin Ardıç mı?
İlahi.... referansım olacak son adam bile değil...
neyse biz unutmayalım...

Ersin dedi ki...

Halklısın Abi

Feride Nizamettin dedi ki...

Ersin bey merhaba haddim değil belki ama sizin yerinizden sayın Seyyah'a bir soru sormak istiyorum. Başbakanı eleştirecek yerlerin bi adresini alabilir miyiz lütfen madem burası yeri değil?

İkinci olarak da yazınıza bir yorum iletmek istiyorum. Bu AKP ve dindar geçinenlerin (samimi müminleri, muhafazakarları tenzih ederek söylüyorum) Zafer Bayramı ile ne alıp veremedikleri var ben anlayamıyorum. Cumhuriyet Bayramını kutlamazlar olabilir Cumhuriyet istedikleri bir rejim değildi. Atatürk'ü sevmezler olabilir bu da normal. Fakat canları pahasına bu ülkenin savunulmasına katkıda bulunan ve üstelik eminim ki büyük çoğunluğu da Müslüman olan, dini vecibelerini yerine getiren insanların hatırasına karşı büyük bir terbiyesizlik. Aaa ama 30 ağustos da düşmanı ülkeden atan da Çanakkkale savunmasını yapan da aslında Allah'ın melekleri idi değil mi..pardon. ölenler.. aman canım lafı bile olmaz..hem zaten burası eleştiri yeri değil.

Tanya's dedi ki...

Ah, senin yorumlara da şenlikler katılmış:)) insanlar ne acaip, burası herkesi eleştrme yeri değil, ama seni istediğim gibi eleştiririm..

Neyse biz önümüze bakalım, pisikopati haklı.

Unutmayalım, unutanlar da dertlerine yansınlar.