Pazartesi, Eylül 13, 2010

13 Eylul

Bazılarımız için korkulan oldu ve faşizme gidiyoruz, diğerleri için yurdumuza demokrasi nurları yağmaya başladı. Mızıkçılık yapıp zırvalamanın manası yok, memleket bu, halk bu, bir karar verdi, uysada verdi uymasa da verdi. Demokratik kavramları işimize geldiği gibi yorumlamak tek sözle mızıkçılık etmek "banane banane yeniden yapalım, ya da ben topumu alıp gidiyorum" demek gibi bir süflilik olur. 

Şimdi gözlemleyeceğiz göreceğiz takip edeceğiz, AKP gerçekten de sonuçları kendisine yontacak davranış ve atamalarda bulunup hinlikler mi yapacak? yoksa gerçek bir demokrasi için gerekirse kendini feda mı edecek ? Geriye dönüp baktığımızda sabıkaları çok, ama belki bu referandum onları demokrat yapar..
Umut kamçımız.....
Dün bazı liberal yazarları dinledim, sesleri pek bir gür çıkıyordu, demokrasiden özgürlükten bahsediyorlardı, ama hırsları ve iştahları daha da kabarmış, muzaffer Sezar gibi görünüyorlardı, hiç sevmediğim bir zümredir bunlar....Elbette kraldan çok kralcı olanlar her yanda olduğu gibi burada da olacak. Naif ya da cabbar sanatçıları da dinledim, söylemlerde değişiklik yok...

Başbakan, yumuşak bir konuşma yaptı, toparlayıcı, hattan "birilerini kırdımsa özür dilerim" dedi, bunu ağzı mı söyledi yüreği mi? bilemiyorum umarım yüreği söylemiştir.

Beklemek ve görmek lazımdır. Sonuçta derbe anayasasını kimse istememektedir en azından milletçe mütabık kaldığımız neredeyse tek politik düşüncedir. Şimdi ortada belli bölümleri  halkın %42 sinin içine sinmemiş bir anayasa var, evet %51 bile şekil olarak yeterlidir ama baktığınızda ayrışma daha da belirginleşmiştir.

Fikirler, görüşler, düşünceler farklı olabilir ancak en acıklısı aynı toprağı vatan edinmiş toplumun ayrışması, bir tarafı kör gözlerle tutmasıdır. Maalesef ayrışmaya çok müsait bir toplumuz. Ancak başımıza gelen felaketler ya da sportif faaliyetlerdeki galibiyetler bizi birleştirir olmuş. İktidarı ve muhalefeti ile bu karşılıklı garezi ortadan kaldırmak gerekli. Kimse birbirinin fikrini koşulsuz kabul etmek zorunda değil. Ama birbirimize düşman olarak değil... Söylemesi çok kolay ama bizim toplumumuzda uygulaması çok zor. Zira haklı haksız önyargılar, dogmalar bizi her geçen gün birbirimizden uzaklaştırmakta.

CHP'deki yönetim birileri için bir umut, ama bazı kriz yönetimleri içler acısı amatörlükte, türban afişi, Kılıçdaroğlu'nun oy verememesi, Baykal'ın oy vermeye giderken kimliğini unutması skandal sayılabilecek acı gerçekler... Eğer muhalefet buysa vay halimize. Gene de Kılıçdaroğlu bir kıpırdanma yarattı sayılır halka bol bol gitti konuştu. Ama örgütü hala aynı tembellikte devam etmekte....

Herneyse, güneş gene doğdu, kuşlar cıvıldadı, bizim Aliş sabah piyano tuşlarını keşfediyordu, Sevgili sabah evi kahve kokusu ile doldurmuştu, bankalar borç ekstrelerini gönderdi, muhasebeci telefon etti, Sevgili tam gün işe başladı, Ada hayatından şehir hayatına döndük, hayat devam ediyor.... Sağlığımız ve aklımız yerinde olsun hayata asılalım zira yaşamak güzel. Zorunlu olmadıkça (birileri beni delirtmedikçe) bir müddet politika yazmamaya çalışacağım yetti artık sıkıldım.

Kalın sağlıcakla.

13 yorum:

Adsız dedi ki...

evet de biziz hayır da biziz..
herşey güzel olucak. hep beraber göreceğiz inşaallah. çunkü başbakan ve cumhurumuz gerçekten vatanları için çalışıyorlar.etraflarında çıkarcılar vardır muhakkak..ve tabiki hataları da olur.ve kimse dört dörtlük değil.nihayetinde insan onlarda.dünya burası. fani. kimseye kalmayacak tek gerçek bu. ve gazze gibi de olabilirdik.şükretmek lazım. en kötü yönetim bile devletsizlikten,bayraksızlıktan iyidir gerçekten.SIKMAYIN CANINIZI...
::: fikirlerimiz ayrışsada SİZİ VE eşinizi çok takdir ediyorum.bir yaşındaki oğlumdan alişe sevgiler..:)
nagehan

Deniz dedi ki...

Bence sakin bir konuşma yapmadı. Hem kazanıp, hem de böyle
öfkeli olmak tam da ona göre bir davranış.

Haklısınız ben de sıkıldım politika konuşmaktan, ama zorla konuşturuyorlar adamı

Tanya's dedi ki...

Bende sıkıldım artık..diğer bloğumda yazacağım bir süre..beklerim:))

Unknown dedi ki...

Derler ya hep bogazimda bir dugum iste tam benim halet-i ruhiyem dun sonuclara bakmamak icin erken uyudum sanki uyursam sabah sahane birsey olacakmis gibi:(Anlamiyorum kac kisiyiz biz gercekten bilen var mi?

Verda dedi ki...

Bittik...

GICIK OLUYORUM dedi ki...

Merhabalar, geçen yazıya şeker değil ramazan bayramı dedim nedense bana "koskoca yazıda bu kısma mı takıldın" diyenler sadece benim yazıma takılmış. diğer konularla ilgili görüş bildirmemiş.. trajikomik..
Neyse, yeni yazınız nispeten daha ılımlı. ben insanların diğerlerini kendilerine benzetmeye çalışmalarına gıcığım. sizi de sevmiyorum ,eşinizi hiç sevmiyorum ama nedense okuyorum da..
sizin gibi aklı selim, bilgili ve kararlı insanların yanlış yolda olduğunuzu düşünüyorum. umarım bir gün doğru yolu bulursunuz. yazılarınız da bize ışık tutar..

Deniz dedi ki...

Anlamıyorum... Fikir söyleyemeyecek mi hiç kimse? Üstelik kendi blogunda? Niye bu kadar sinirleniyorsunuz?

pinarbk dedi ki...

Şahane bir yazı...

pinarbk dedi ki...

Tanya'cığım, davetiye istesem.)

Ersin dedi ki...

Dostlar selam,

Adım sanım ortada, hür bir kişiyim, fikirlerimi hürce beyan ederim.
Kimseden de çekinmem üstelik sevgilinin koydugu bir uazılım sayesinde buraya değil yorum bırakanları sayfayı tıklayanların bile IP numaralarını bulundukları yeri görürüz buna memleketler de dahil. İnternetin hukuksal mevzuatını gayet iyi bilirim,
Burası benim bloğum isteyen okur isteyen yorum bırakır ve hep söylüyorum ben istediğimi yayınlarım... Sevgi ile kalın

Adsız dedi ki...

bu nasıl bır yorumdur anlamıyorum.sen blog sahibini ve eşini sevme ama her gün takip et.bir insanın dini inancını nasıl bu kadar aşağılara alabiliyorsunuz bu hakkı kim size veriyor!bir insan hristiyanda olsa müslümanda olsa bu ülkede yaşıyorsa ve oy kullanma hakkına sahipse yorum yapmaya da hakkı vardır.ayrıca ne demek başka ülkeye git?bu ülkeyi sizin gibilere bırakırsak asıl kötülük yapmış oluruz.%42 lik oy hiç te küçümsenecek bir rakam değildir.demokrasi için o evet diyenler de bir gün gelecek isyan edecekler.siz asıl o zaman korkun.turkiye müslüman ülke diye irana çevrilmeyecek.dün başbakan konuşurken alkış tutan şakşakçıkları da göreceğiz.Biraz daha sabredelim biz devam edin oyununuzu kurgulamaya..

Feride Nizamettin dedi ki...

Ersin Bey merhaba, çok güzel bir yazı olmuş elinize sağlık. Umarım bu anayasa değişik taslağını iktidarın kendi menfaatine yontacağını düşünenler olarak bizler yanılmışızdır çünkü çoğunluk yanıldıysa yandı gülüm keten helva.

basri dedi ki...

Güzel ve iyimser görüşler. Ben sadece yazdığın gibi CHP'nin utanç verici lagarlığının AKP ile arasındaki iletişim ve başarı farkının bir delili olduğunu düşünüyorum.