Perşembe, Eylül 09, 2010

referandum duma duma dum......

Artık sıkıntı geldi hayatımız referandum oldu, başka hiç birşey yok aklımızda ama haklıyız, hangi taraftan olursanız olun hayat memat meselesi....

Önce, bugün 9 eylül İzmir'in kurtuluşu, kutlu olsun! elbette onu gavur İzmir diye betimleyenlerin bu günü hatırlamalarını beklemek abesle iştigal olur.
Sonra, bugün şeker bayramı mübarek olsun....

Talihsiz bir açıklama olarak gördüğüm Başbakan'ın son sözleri gerçekten de bir demokrasi abidesi, buyurmuşlar ki, hayır oyu verenler darbecidir.... eh bu durumda şu andaki ölçümlere göre halkımın en azından yarısı darbeci... Bu da o koltukta oturanı iyice daraltıyor. Darbecilik neye göre, elbette, laikliğe karşı odak olduğu mahkemece tescil edilerek kendisine ceza verilmiş bir parti noktayı nazarından manzara elem verici olsa gerek.
Demokratlık, demokrasi nutukları veren birinin kendisine aykırı görüşte olanları bu şekilde karalaması acaba demokrasi ile ne kadar uyuşuyor. Ben anlayamadım.....
Memleketimiz, insanımız yok yere gerildi, ama maalesef germek, gererek yönetmek şiar edinilmiş vaziyette, hatta buna böl ve yönet de deniliyor... Gerginlik her durumda kullanılır oldu. Geçtiğimiz günlerde ntv de Başbakanla yapılan söyleşiyi izledim, kimse zatı şerife kaşlarını çatarak soru soramıyor, zira aykırı bir soru sorarsa kendisini hiddetli bir cevabın akabinde de defterden silinmenin geleceğini biliyor, herkesin suratında anlamsız bir ( tabirimi mazur görün) yılık gülüş var, sorular da aman ne sorsak da kızdırıp burada pataklanmasak edasında.

Kısaca 12 eylül darbesi anayasasının bugüne kadar gelen yolculuğuna bakalım, 175 adet maddesi olan anayasa bugüne kadar 16 kez değiştirildi, yani Bay Başbakan ve ekibinin buyurdukları gibi ilk defa olan bir şey değil. Üstelik bu değişikliklerin çoğu yapılırken tarih sahnesinde AKP isimli bir parti bile yoktu...  
16 defada toplamda 86 maddede değişiklikler yapıldı. Bunlar yapılırken bugünkü gibi toplumsal ayrışma yaşanmadı hatta bazılarından haberimiz bile olmadı. Zira yapılan değişiklikler konsensüs sağlanarak yapıldı. Halk tarafından da sindirildi.

Bugün, 2011 de yapılacak genel seçimlerde tek başına iktidar olması; hatta iktidar olması şüpheli bir partinin, "hap" olarak nitelendirdiği, içindeki acı 2 madde, diğer 24 şirin madde ile şekerlendirilmiş hap paket gündemde. 8 yıl bekleyip son anda alelacele yapılmış bir tasarı. Bir parti anayasası ..... Daha da önemlisi parlamentodaki diğer partilerin tamamı karşı, biri de boykot etmiş....

Şimdi tüm bunları biliyoruz kardeşim yeni birşey söyle diyeceksiniz. Maalesef söyleyemiyorum, yaptığım kendş güncemde tarihe kayıt düşmekten ibaret.

13 eylül başka bir gün olacak. Öyle veya böyle sonuçları herkesi etkileyecek.....

Not: bir sorum da şu oylamada kullancağımız kartta acaba neden beyaz ve tertemiz olan kısım evet te, kaka rengi olan kısım hayır, bilen varsa söylesin.

7 yorum:

GICIK OLUYORUM dedi ki...

Şeker değil Ramazan Bayramı.. Kelimeleri değiştirerek anlamı bozmayalım. Bu bayrami oruç tutan müslümanların bayramıdır!!

Unknown dedi ki...

gıcık oluyorum,yazıda sadece bu iki kelimeye mi takıldınız.Pes doğrusu...

figoltx dedi ki...

Seker de denir Ramazan da. Ne önemi var??? Neden takildiniz bu noktaya anlayamadim "gicikoluyorum". Yok yok ben sizin gibi gicik olmadim, sadece merak ettim.
Yazinin diger kismi için de düsüncelerinizi alsaydik???

Ersin dedi ki...

dostlar ben ne şekildie anılıldığına hiç takılmam, benim büyüdüğüm öevrede özellikle 80 li yılların sonlarına kadar sadece şeker bayramı denirdi. bu nedenle zorlama değil bildiğim gibi yazdım. Ayrıca kelimenin bile dinsel politizme göre anlamlandırılması da hiç hoşuma gitmiyor. Aslında alışık olduğumdan herhalde hayatım boyunca da şeker bayramı diyeceğim.
haaa yazının geri kalan bölümü de bir kısım zümrenin işine gelmiyor...
neyse göreceğiz bakalım...

nohut oda dedi ki...

gördük çok şükür herkes için gerçekten hayırlı oldu...

sevgi td. dedi ki...

Evet şeker değil ramazan bayramı,bunun böyle olduğunu siz görmüş geçirmiş insanlar bizlerden daha iyi biliyorsunuz,ayrıca referandumla ilgili tüm söylediklerinize de canı yürekten kayılıyorum...

Tanya's dedi ki...

Ve o pazartesi geldi maalesef..