Pazartesi, Nisan 30, 2007

29 nisan 2007 çağlayan


Oradaydık, çoğumuz oradaydık, sevgili ile gittik, büyük bir sevinç ile gittik, iyi ki gittik, iyi ki çoğumuz gelmiştik, iyi ki tek yürek bağırdık, iyi ki herkesin yüzü gülüyordu, umut vardı, asla karamsarlık yoktu, nefret yoktu kimse için, çünkü bir cumhuriyet çocuklarıydık, bu devleti kuran ve adım adım yürüyen, Atatürk evlatlarıydık.

Çocuklar vardı, gençler, kadınlar erkekler, yaşlılar belki yürüyemeyecek kadar olanlar bile dim dik ayaktaydı. Çünkü insan olma hakkını aldıkları bu cumhuriyete sevdalıydı hepsi, sağcı solcu değildi hiçbiri, Atatürk cumhuriyetinin alnı ak tertemiz evlatlarıydı. Padişah kulu değil vatanın ferdiydik. Demokrasiyi birileri gibi araç değil amaç edinmiştik. Cumhuriyete, onun kazanımlarına, insan olmaya fert olmaya sevdalanmıştık. Anne babalar vardı çocukları kucaklarında, gıkları çıkmadı sıcağa ve kalabalığa yeter ki o minik hafızası bu gücü görsün ve oraya yerleştirsin diye.

Bindirilmiş kıta değildik asla olmadık biz, kimsenin buyruğu ile hareket etmedik. olsa olsa "1000 Dirilmiş Kıtaydık" biz. belki çok rahat oturmuştuk yıllarda yerimizde, birileri altımızı oyarken. Ama aymazlık etmedik, uyandık, orada olduk Tandoğan'da, Çağlayan'da yetmezse her şehrin her meydanında.

Sevgiyle, saygıyla, başımız dimdik ve hiç bıkmazsızın. Kimsenin inancına karışmadan ama cumhuriyetimize ve onun temel kurallarına sım sıkı sarılarak. Çağdaş nedeniyet çizgisinde, bilimin ışığında, insan gibi yaşamak için, kul olmamak fert olmak için, karanlığa teslim olmamak için...

6 yorum:

Tanya's dedi ki...

Gittik ya..içim öyle bir rahat..öyle huzurlu uyudum ki dün akşam...izmire de gidicez.

"tayyip alana aydın doğan bedava"

Ersin dedi ki...

hehhehe
tayyip çatladı ampul patladııı

Ersin dedi ki...

kesin gidicez izmire, keyif için nerelere gidiyoruz bu tam bi vazife kesin gidicez

Sybella dedi ki...

1000 Dirilmiş Kıta...İzmir yollarında...

Sebnem'den dedi ki...

memleketimin yolları şeriata kapalı!!nasıl?

Ersin dedi ki...

kapalı tabii memleketim hür laik ve demokratik bir cumhuriyet olarak kalacak