Cuma, Haziran 12, 2009

Küçük Alaç'ın mezuniyeti


Canım Alara, ilköğretim'den mezun oldu.

Nev'i şahsına münhasır kişiliği ile canımız kız artık genç kızlığa adımını atıyor. Aslında hiç belli etmedi ama heyecanlıydı elbette, öyle ya, evinin hemen karşısında ana okulu dahil 9 yıldır gittiği okulu bitti. Makyajını kendi yapmıştı dün, saçları yapılmış, kendi seçtiği elbisesinin altına gene kendi isteği doğrultusunda vans ayakkabılarını giymişti.

Mezuniyet partisinde tüm arkadaşları ile neş'e içinde coştular, bizimki "kolbastılara" pek katılmadı ama çok mutluydu.

Sevgili ve ben de giyinip kuşandık, kadehlerimizi şereflerine kaldırdık. Pırıl pırıl mezunları alkışladık.

Acaba, en keyifli dönemin bittiğini bundan sonra daha zor, sonra daha da zor ve sonra da en zor şartlara yelken açtıklarının farkındalar mı ? . Dün bence tek bildikleri birşey bitirdikleri idi, hepimizde olduğu gibi...Ama yaşam bu, hepsi yapılacak, yeter ki sonra yaş kemale erip arkaya bakıldığında, "eh utanılacak birşey yapmamışım, yaşamı iyi yaşayıp, iyi yaşatmışım, en önemlisi kendime güvenmiş, adımlarımı sağlam atmışım, kendimce başarılı olmuşum"  denebilsin.

Ben Atatürk, ilkelerini içine sindirmiş, iki dünya insanı yaratmak istedim, modern, ezik olmayan, girdikleri ortamlarda başları dik, fikirleri hür olmalarını her zaman hatırlatırım. İkinci sınıf vatandaş olmayı asla kabul etmemelerini, bilimi her şeye üstün tutmalarını, inançlarının hür ve kendi içlerinde saklı bulunmasını öğretmeye çalıştım. İnsan olmalarını, fert olabilmelerini, sıradan, sürüden değil, şunun kızın, şunun torunu vesaire değil adları ile anılan insan olmalarını isterim. Umarım öyle de olurlar. Yolları açık olsun. Korkmasınlar. Sağlam adımlarla yürüsünlen.

Hep  bedende ve fikirde sağlıklı, mutlu ve başarılı, sevgi dolu olsunlar....

15 yorum:

Tanya's dedi ki...

Sevgili,

Pek gururlandık..pek mutlu olduk..ben kendileri için en doğruyu yapacaklarından eminim..

İkisinin de yolları açık..başları hep dik olsun.

Ersin dedi ki...

Canım sevgili sağolasın. bir kere daha özellikle eğitim konusundaki hassasiyetine, verdiğin güzel fikirlerine, notları günü gününe takip etmene üşenmeyip onları basmana, iyi notlarla mutlu kötü notlarla dertli olmana bin teşekkür.
İyi ki varsı hep ol..
Bilirsin alaç için vazgeçilmezsin.
Bizler için vazgeçilmezsin
canımsın

Sardunya dedi ki...

Nice mezuniyetlerini ve mutluluklarını paylaşmanızı dilerim. Tüylerim diken diken oldu okurken ama itiraf ediyorum baba kız dans ettiğiniz fotoğrafta gözlerim doldu. Su'yum da bugün 5'i bitiriyor. Akşama dans edecek babasıyla:)

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Ne mutlu size Ersin Bey! Yazdıklarınız çok anlamlı. Başardığınıza eminim. Böyle böyle daha da yaşanılır olacak bu memleketimiz...

tubik dedi ki...

sevgili Alac ilk basamagi cikmis bile yetiskin olma yolunda. eminim durust, azimli, caliskan, ayaklari saglamca yere basan bir yetiskin olarak gorecegiz onu.

gonulden tebrik ederim ve bundan sonraki basamaklari da basari ve mutlulukla cikmasini dilerim..

Ersin dedi ki...

Sevgili Sardunya
çok teşekkür ederim, ne yalan söyliyeyim dans ederken benim de tüylerim diken diken oldu
Sağol...

Ersin dedi ki...

Sevgili Kirpikteki gözyaşı.
haklısınız ve çok teşekkür ederim..

Ersin dedi ki...

Sevgili kirpikteki gözyaşı, atlamışım Su'yumuzu da tebrik ederim babası büyük keyif alacak bu gece ikinizi de tebrik eder başarıların devamını dilerim

Ersin dedi ki...

Tubik'ciğim sağol var ol umarım dediğin gibi olur, darısı başına.:)

ece arar dedi ki...

ne mutlu ah, ne güzel... çok tebrikler

Ersin dedi ki...

Ececigim darisi basina zaman oyle cabuk geciyor ki

zilsizzarife'nin yeri dedi ki...

Ersin hocam,
Çok tebrikler,ne güzel ilk basamak bitti.Darısı diğer okulların başına.
Öğretmeye çalıştığın ve önem verdiğin değerler öyle güzel ki.Keşke herkes bu kadar şanslı olabilse:)

Özgür Turan dedi ki...

Hocam, tebrikler! Baba ile dans başkadır. Biz de çoook dans ederiz babamla halen.:) Doğa'nın düşünemiyorum bu kadar büyümüş halini. Nefis bir duygu olmalı.

Ersin dedi ki...

Sevgili Zilsizzarife, çok teşekkür ederım yaşadığımız ortamda hepimiz vazifemizi tam olarak yerine getirmeli, fikri hür vicdanı gür evlatlar yetiştirtmeliyiz. Darısı başına ....

Ersin dedi ki...

Sevgili Özgür,
Daha nice yılar baban ile güzel danslar dilerim, aslında bir baba için de kızı ile dansetmek dünyadaki en güzel şeylerden biridir. Zaman o kadar çabuk geçiyorki gözaçıp kapayana kadar bir bakmişsin Doğa dansta :)