Salı, Kasım 06, 2007

Bir mükemmel insan,

Yoga aşramının yanında kapı komşumuz bir, sevgili dostum, mükemmel insandan bahsetmek istiyorum. Aslında kendi konusunda Türkiye'nin tanıdığı biri. Dr Arı Balcı. Kendisini sevgiye, muhabbete, saygıya, sağlığa adamış bir gönül ve bilim adamı.

Konvasiyonel tıp bakımından kendisi nörologdur, ancak uzun yıllar önca akupunktura merak salmış, bu konuda eğitimler almış geliştirmiş ve bir, üstad olmuştur.
doktorumuz gerçekte, sevginin üstadıdır, her şeye önce tertemiz sevgisi ile başlar, onun karşısında kendinizi asla "müşteri" hissetmezsiniz.


Sizi dinler ve sonra muhteşem analizler yapar, neticesinde, yaşayan bir tedavi uygular. Tedavi yöntemleri her ne kadar geleneksel tarzda ise de o bunun içine bilimi, fenni, tam anmalıyla uygular.

Hemen hissedersiniz ve kendinizi babaya teslim eder gibi bırakırsınız, o sizi hamur gibi işler ve olabilecek maksimum faydayı verir. Sizi asla gereksiz yere çağırmaz, bilirsiniz ki gerek var ise oraya gdiyor ve muhakkak hemen faydasını da görüyorsunuzdur.

Muayenehanesi, Türkiye'nin her yerinden gelen insanlar ile doludur, herkese asla fark gözetmeksizin hizmet eder, ettiği hizmetti ve kendini asla yüceltmez o derece mütevazıdır. Her zaman ben birşey yapmıyorum siz kendiniz yapıyorsunuz der.

Ud çalar, muayenehanenin bir köşesinde kendini medite ettiği udu ve notaları durur. Sevgi ve paylaşım insanıdır, herşeyi ğaylaşır, bedenini bile hiç düşünmeden paylaşarak, böbreğini, hiç kıymeti eşine vermiş ve " 3o küsur yıl önce ben ona kalbimi verdim, böbrek nedir ki"

Bir derdiniz olduğunda hiç çekinmeden gidebilirsiniz.

3 yorum:

Tanya's dedi ki...

Tam sevgi insanı..öylece teslim ettim ben kendimi..

Böbreği de duyduğuma gözlerim doldu hani

Verda dedi ki...

Bende dün sağlık raporu almak için (denizci ehliyetim için) Levent hastanesine gittim di, tam da diyodum yok mu lan türkiye de dottor gibi dottor, hemşire gibi hemşire, hastane gibi hastane...Feciydi - boyalı hemşireler, doktorlardan biri gözümü muayene etti, sırf denemek için gözlük lens kullanmıyorum dedim... Lan o kadar da check etti, anlamadı. Var halimize derken bu yazıyı okudum.

Ersin dedi ki...

sevgili hakkaten sevgi insanı yahu, ne kadar da huzur doludur, değil mi.
Verdacım, yurdumuzda herşey para oldu herşeyin bir bedeli var, hastanelerin özel bana sorarsan tamamı tam ticari müessese zaten çokğunun da sahibi doktor falan değil, adam inşaat müteahhidi bakıyor ki bol bol para var bu işte hooop heme bir hastane de açıyor. İlaç firmaları tam bir hakimiyet kurmuş vaziyetteler, hastaneye girdiğinde, elli tane tahlil yapmadan bırakmıyorlar seni, gerekli gereksiz, her biri para, zaten genelde de özel sağlık sigortası olanı daha da çok seviyorlar, sonra sağlık sigorta şirketleri, seni vay kıçında kıl varmış yıllık ödemeni % şu kadar artırdık diyiveriyor, zaten tırsmış olduğun için peki ebi diyip ödüyorsun, lanet olsun demekten başka bişey kalmıyor.