Salı, Kasım 13, 2007

Misafir

10 kasım gününü milletçe, büyük bir özlemle Ata'mızı anarak geçirdik, O güne herkez çok önem verdi. Belli mihraklar hariç elbette.

Biliyor musunuz ? O gün, bizim eski bir eyaletimizdeki bir kabilenin şimdiki reisi geldi Yurdumuz'a. İngilizlerle ortaklaşarak Osmanlı subaylarını bıçaklayan, daha sonra petrolün yürü ya kulum demesi ile palazlanan bir kabilenin reisi, artık ona kral diyorlar. O gün geldi bilerek seçerek O gün, O gün ki biz O Gün'ü çocuklarımıza isim olarak vermişiz, öyle bir gün.
O gün bu kişi, bizim büyük Atatürk'ümüzü ziyatet etmedi, hem de o gün.........

Kral'ı Atatürk'ün koltuğunda şimdi otuıran kişi hiç görülmemiş bir protokol hareketi ile havaalanında uçaktan karşıladı ayağına gidip. Sonra Bu kralı, geldiği için barları alçıpan ile örülmüş otelinde ziyarete gitti Reisicumhur ve Başvekil. Ortada kral, ortada keilme-i tevdihli yeşil bayrak bir yanında bizimkilerden biri öbür yanında diğeri, Ortada ne Atatürk resmi var haa bir de kenarda kalmış bir Türk Bayrağı.

Acaba bu kral İngiltere'ye gittiğinde Kraliçe, uçaktamı karşılıyor yada Almanya'ya gittiğinde cumhurbaşkanı.Mümkün mü???????

Bu hareket Türk Vatandaşı olarak bana yapılmış büyük bir hakarettir, yazıklar olsun. Zannederim ölüm günün de büyük Atatürk'ün kemikleri sızlamıştır.

4 yorum:

Verda dedi ki...

Ben bu noktayı kaçırmışım. Bana hatırlattığın için teşekkürler. Farkında bile değilim, 10 kasım'da geldiğini...

Uçakta ki karşılamaları biliyorum, yorumum yok! Ne oldukları belli. Ama canım arkadaşım bırak bunlara oy verenler düşünsün ya. Allah belalarını versin. Verenlerin, alanların!

Bu arada sabah akşam gazetesinde gördüm, meşhur Heidiçizgi kitap vardır, orada heidi nin ananesini tesettür giydirilmiş, Türkçe versiyonunda tabii.

OHA!

Valla atatürk ün söylediği herşeye ama herşeye hemfikir, boynum kıldan ince misali - 1 cümlesi hariç

Ne mutlu türküm diyene. Ben artık bunu söylemek istemiyorum. Çünkü mutlu değilim ya...

Neyse, akşam Tanya nın blogunda belirttim ablama dişçiye falan götürecem, gelemiyorum diye. Çok üzgünüm ama bir daha ki sefere...

Öpüyorum hepinizi.

Ersin dedi ki...

Verdacım,
neyse boşver kimseye bela okuma, şu toprak üzerinde hepimiz kardeşiz, bizim aramıza laikti, inanandı diye nifak sokanlara lanet, biz bu yurdun üzerinde kardeşiz öyle de kalacağız ve her zaman ne mutlu türküm diyene diyeceğiz. İnsanlar maalesef hırs ve hiddete yönlendirliyor ve bundan çıkarı olanlar var
Burası Türkiye Cumhuriyet'dir ve biz tüm dünyayı dize getirereek bu cumhuriyeti kurduk, onu şerefle yaşatacağız. Birbirimiz içinde kavga ile değil, gerçekleri görerek birlikte aklı yolu ile yürüyerek

Tanya's dedi ki...

Bu herkese yapılmış bir hakarettir..resmi gördüm..ne acınası bir durum..kendi memleketimizde elbiseli..kafası sarılı bir adam..adam yetmiyormuş gibi arkada resmi..ataturkun ki zaten yok..yanındada bizim yamaklar..bu mudur yahu?!!

Ersin dedi ki...

Yahu çocuklar bunların hocaları olan şimdi mahkumiyet cezası yaşından dolayı meclisçe kaldırılmış bulunan necmeddin bey de bir arap çadırında fırça yemişti unutmadık. Benim derdim, kişiler değil ama memleketimin vakarıdır. Bu nedenle yalış yapana kızarım, bu bakımdan parti marti de tutmam ama bu arkadaşlar işin cılkını çıkardı.