Çarşamba, Kasım 21, 2007

taşyapı kuleleri


Arkadaşlar boş yere karşı çıkalım falan demişim.....

Bir hafta öncesinde duvar çitleri sökülmekte olan yerin bir bölümüne temel atılmış, diğer vahşetin diğer kısımlarda çok derin oalcağını tahmin ettiğim temel çukuru kazılmakta bile, çığırmak boş, bir yeşillik, havaalma vahamız daha gitti. Geçmiş olsun, bunu başaranların umarım keyfi de cebi de dolmuştur.

Belediye Başkanı için daha önce huysuzlanmıştım, onları geri alıyorum, ciddi bir savaş verdiğini ben araştırarark buldum, ama maalesef herkes araştırmadığı için bilmeyecek, işin garibi bu sabah "burada ne oluyor" diye sorduğum semt sakinlerinin bir kısmının cevabının safça yüksekçe bir inşaat olsa olsa şu yandakile gibidir dedikleri oldu, bilginize sunayım yandaki dediklerinin biri 16 kat ve diğeri 18 kat ve gene her yerden görünürler.

Geçmiş olsun, gitti gider, tasası bize düşer.

Olsun, cebimiz para dolsun, gerisi hiç önemli değil. Neyse benim yapacak birşeyim yok. Bu kadar....
Yukarıda burj el arapvari iki iğrençlik abidesinin resimlerini görmektesiniz. Bu bölgenin hayatını ne şekilde etkileyeceğini asrtık siz düşünün.
Bu arada sabah dinlediğim bir haber programında, Suudi Arabistan elçisi günah çıkartıyordu efendim, bayraklarında kuran ayeti olduğu için yarıya inmezmiş bu nedenle 1o kasımda yarıya indirmemişler, efendim kral da Gül beyi havaalanında karşılamış ( yalaaaan), neden Atatürk'ü ziyaret etmediğinden bahis yok, ama diyor ki " göreceksiniz milyarlarca dolarlık yatırımlar yapacağııız, acaip paralar göndereceğizzz, zaten bu araplar bizim kara kaşımızı kara gözümüzü çok sever ondan yatırım yapacaklar. Yalaaaan, kimbilir bunlara hangi arazilerimiz, mallarımız mülkerlimiz vaat edildi yahu. Yatırım mı yooo koskoca bir yalan, buna iktisatta yatırım denmiyor.
Neyse hadi canınızı sıkmıyayım
İyi haftalar.

5 yorum:

Tanya's dedi ki...

Yatırımın ne olduğunu dün gece TVde hepimiz öğrendik..bu olsa olsa sömürmek olabilir.

Ersin dedi ki...

Maalesef, tamamen doğru dediğin yazıklar olsun ya hiç onurumuz kalmıyacak

Verda dedi ki...

Dünyanın en ama en iyi yatırımı arkadaşlık, dostluk yatırımı... Ben bu sefer sizinle olan dostluğuma bu hafta yatırım yapamayacağım. Haftaya katlayacak ama :))))))))))

Taylan Sezginer dedi ki...

Hocam, daha önce bu konularda yazmıştık.Ülkemizde burjuvazi yavaş yavaş kimlik değiştiriyor.Başları bağlı ve ayakkabılarını evlerinin önünde çıkarıyorlar diye küçümsediğimiz bir kalabalığın, kendi içlerinde seçkin zümresi, yeni burjuva sınıfı olmaya gidiyor.
Hata, bürokrasi kökenli cumhuriyet burjuvazisinin, "varlık vergisi" ile azınlıkların yerine ikame edilmesi ile başladı denilebilir.Çünkü, bilindiği üzere, burjuva olmakla servet sahibi olmak aynı şey değillerdir.Burjuva olmak, ayrıca kültürel birikim gerektirir.Yani, rafine zevkleriniz olacak ve toplumsal duyarlılıklar taşıyacaksınız.Cumhuriyetin ilk yıllarındaki bürokratlar ( bunlara CHP ileri gelenleri de denilebilir ) iyi eğitim almışlardı.Ancak, eskiye dayanan bir kültürel birikimleri yoktu.Bu birikim azınlıklardaydı.Zaman zaman gözlemliyorum, azınlık vakıflarına karşı çıkıyorsunuz belli noktalarda.Gelgelelim, sağlam bir burjuva kültürümüz olsaydı, ya da bu kültür çökertilmemiş olsaydı, yüzyıllar öncesini özleyen kalabalık bir kitle oluşamazdı.Çünkü, rönesansa, yani burjuvazinin doğumuna da bakarsak, esas atılımların hazırlayıcısı oradaki burjuva sınıfı olmuştur ve kitleleri eğitebilecek güçteki sanatçıları ve düşünürleri onlar himaye etmişlerdir.Yani, kültürel ilerlemeyi sağlayan bir fauna yaratmışlardır.
Eğer cumhuriyet kendi burjuvazisini yaratmanın yanında, kültürel açıdan gelişmiş kendine miras burjuvaziyi de korusaydı, biraz daha fazla bilinçlenirdik belki de...
Velhasıl, bugün geldiğimiz noktada, 80 yılın intikamıdır ve 80 yıl beklendiği için, bir hırsla, bir açgözlülükle talan edilmektedir yurdumuz.
Şu anda bu cahiller sonunda intikam aldıklarını sanmakta, aslında, yarının vatan hainleri olarak ders kitaplarında okutulacaklarını farketmemektedirler.
Kendi yurdunu satana,fiil olarak satana ne denir ki: Ya işbirlikçi, ya vatan haini ya da iktidar...

Ersin dedi ki...

verdacım yatırıma devam her zaman olur.
Bartonum sesini duymak ne güzel yazdıkların, ufuk açıcı, yorumlarını ve kendi blogunda da yeni yazılarını bekliyorum her zaman