Salı, Temmuz 28, 2009

Devekuşu

Laikliğe, karşı odak olduğu müseccel, iktidar partisi, düşüşe geçtiğinden beri daha da acımasızca kendi hayat görüşünde bir Türkiye yaratmak için, her adımı pervasızca atıyor.

Bu adımları, atarken, yandaş basın, dönek liboşlar, şeriat düzeni savunucuları, ikinci cumhuriyetçiler, vs. alkış ve çanak tutmaya devam ediyor. Mesela, Ahmet-Mehmet kardeşleri dinlemek, gerçekten de komedi filmi izlemekten daha iyi, Emre'yi okumak ise insana, Allah seni islah etsin dedirttirici, daha niceleri... 

Tv'ler reyting uğruna, bu memleketin, laik, sosyal, hukuk devleti  temeline dinamit koymaya çalışan kişileri hiç düşünmeden yayına çıkarttırıyor. Mesela cübbeli hoca efendi, vah vah memleket ne hallere geldi, ........ neyse ben birşey demiyeyim. Onu oraya çıkartan zat, reyting herşey demek değil, bulunduğun yer geçici bir yer her an için Hürriyet'te , Sabah'ta başına gelen orada da başına gelebilir, yahu bari biraz insafa gel. Hele sana yoldaş olan her belge kendisinde bulunan, her konuyu en iyi bilen, osmanlı aşığı, gözlüğü bir türlü burnuna oturmayan zat, rica ederim gözümüzdeki değerini bu kadar da düşürme.

Cumhuriyet'in bütün kurumları, kuruluşları, onun kuruluş ideolojisi, terminolojisi,  daha sayamayacağım her alanı ile kavga içinde bulunan, laikliğe karşı odak olduğu tescilli partinin, talimatı ile meslek okulları ile ilgli kararı veren; şimdi nefret duydukları darbeciler tarafından kurulmuş,  olan kurulda aldırdıkları karar ile arka bahçeleri olarak tanımladıkları İmam Hatip Lisesi mezunları, üniversitede istedikleri  bölüme girecekler. Hayırlara vesile olsun. Hiç bir İmam Hatipli Kardeşimin şahsında herhangi bir art niyetim yok. Aileler veriyor onlar da okuyor. Tahsil hayatlarında başarılar dilerim.

Bu İmam Hatip Okulu devekuşu misali birşeydir ( teşbihte hata olmaz ) yani ne devedir ne de kuştur, eski tabir ile nev'i şahsına münhasır bir müessesedir.  Kuruluş genelgesinde şöyle yazar.

  İKİNCİ BÖLÜM 
  KURULUŞ VE KURUMUN AMACI


Kurumun amacı
Madde 6- İmam-Hatip Kurumları, imamlık, hatiplik ve Kur'an kursu Öğreticiliği gibi dini hizmetlerin yerine getirilmesi ile görevli elemanları yetiştirmek üzere. Milli Eğitim Bakanlığınca açılan orta öğretim sistemi içinde, hem mesleğe hem yüksek öğrenime hazırlayıcı programlar uygulayan öğretim kurumlarıdır.

Herhalde yeterli bir madde. Yani burada okuyan gençler, yukarıda görülen konularda mütehassıslaşacaklar, bu konularda vatana hizmet edecekler. Daha da ilerlemek için İlahiyat Fakültelerine gidecekler.  Anlam bu olmalı değil mi?

Hayır değil, bu okullar tamamen alternatif bir eğitim kurumu işlevi görüyor, şu andaki yapısı itibarı ile bence, "tevhidi tedrisat ( eğitimin birliği) kanununa" bile aykırı. Düz lisede laik eğitime çocuğunun gitmesini istemeyen aileler buraya veriyorlar evlatlarını, elbette asıl maksat onları imam - hatip yapmak değil, kendilerine göre daha mutaassıp gördükleri bir eğitim almalarını temin etmek ( buraya imam olmak maksadı ile bilinçli bir tercihle girenleri tenzih ederim) . Okul mezunları üniversiteye girmeseler bile Diyanet İşleri Başkanlığında iş bulabiliyorlar.

Peki hadi diyelim " hayııııır sadece imam hatip olmak için gidiyoruz" dense o zaman kızlar neden gidiyor, İslamiyet'te kadın imam var mı? yoook! peki bu neyin aldatmacası ?, haaa,  şu nedenle oluyor:  oraya giden kızlar, eğitime uygun olarak tesettürlü gidiyorlar ( aman çok rica ederim, bana tesettür nameleri ile yorumlar yazmayın, isteyen giysin, isteyen giymesin) . ((((( Hem , bugünkü şu tesettür giyim tarzının da Allah'ın emri gibi algılanmasına da gülüyorum, sanki bugün giyilen pardesüleri, marka marka, sıkmabaş eşarplarını ( hadi şimdi gene sıkmabaş nedir diye sorular sorulur) rabbim emretmiş, arkadaş ben komik buluyorum, o konik, geriue doğru uzadıkça uzayan arkasında topuz görünsün diye birşeyler tıkıştırılmış, önüne serpuş gibi olsun diye  rontgen filmi takılmış ( adı da şulebaşmış) arkadaş bu Allahın emri değil, şulenin modası. Neneler de takar mis gibi sakız gibi tülbent başörtüler,ama o işinize gelmez, zira banal yada köylü işi, moda değil .....)))))))

- Peki hani orta eğitimde türban yoktu?.

- Canım karıştırma oraları, marangoz yetiştirme lisesine giden çocuklar da önlük giyiyor, 

-peki marangoz önlüğünü sokakta da mı giyiyorlar...

-Bak çok uzattın sen  hımmmm al blogunu da git diyeceğim haaa

Oh, her şey hazır.

Elbette ailelere göre,  eh kız ise zaten bir meslek sahibi olamayacak, erkek ise de  "canım şimdi imam olunur mu canım, çocuk, mühendis olsun, doktor olsun, mısır ithal etsin, yumurta konsantresi yapsın, hiç olmazsa gazete sahibi olsun ya da gemicikler alsın, " diyecekler. Tabi bu oy deposunu da memnun etmek isteyecek hükümetler çok, 1950 yılıunda itibaren gelen her hükümet gibi). O zaman imam olmak yetmez diğer okullara da normal olarak girilsin.

Neyse bu garibin böyle laflar nesine, otur oturduğun yerde, izle kardeşim sana ne, herkes hayatından memnun.

Yahu peki "düz lise" tabir olunan ve maalsef tam bir felaket olan okullarda okuyan çocukların hakkını kim koruyacak. Bir tek kişi çıkıp benim hakkımı gaspediyorsun ey Hükümet diyemeyecek mi?, yok diyemeyecek, demokratik bir gelişimdir, oh bak ne güzel oldu, Yahu kaldırın o zaman meslek liselerini, yok o da olmaz avrupa birliği falan. Amaaaan.

Fesuphanallah, 


10 yorum:

okiokix dedi ki...

atılan her adım hesaplı her yapılanın amacı belli.hiç birşey yapamadan bunları izlemekten dehşet duyuyorum inanın.türkiye kendine gelecektir doğru yolu bulacaktır diye düşünmekten başka bişeyde gelmiyor elimizden ne yazıkki.bu halk ATATÜRK 'ün evlatları kendine gelir sonunda diyorum ama her kale yi özenle resmen ele geçiriyorlar.imam hatipler halkanın bir parçası.ve bununda adı eğitim eşitliğiymiş.bunu savunanlar kendileri inanıyormu acaba.vicdanları rahat mı?sözün bittiği yer hiç olmasın diye diliyorum.

Ersin dedi ki...

sevgili okiokix,

Siz hiç üzülmeyin Atatürk çocukları aslında hek kendinde ama bu arkadaşların her durumda sesleri çok çıkar, Türkiye Cumhuriyeti Devleti Atatürk'ün kurduğu yolda devam edecektir, şimdi birileri bu lafıma kıs kıs gülerek "sen öyle san" deme gafletinde bulunabilirler, asıl gafilin kendileri olduğunu hiç düşünmezler. Haaa birilerinin içi rahat mı ? cepleri dolduğu muddetçe rahat olacak ve bu özgür ortamda cırcır böceği gibi ötecekler.

Tanya's dedi ki...

Sevgili,

İmam hatip mezunları universitelere girince memlekette sanayi devrimi olacakmış..senin haberin yok mu?..geri kalmışlığımızın tek sebebi buymuş..bunu da hallettiler evelallah daha senin devlet okuluna giden cocuğunu düşünür mü..cocuk senin..onalrın değil ki.

Ersin dedi ki...

aaa öyle mi bilmiyordum sevgili, iyi ki öğrendim dopru ya "anadolu imam hatip lisesi" var ve "fen imam hatip lisesi" var..
haklısın benim düz lisede okuyançocuğumu ne yapsın bunlar, üstelik te rok dinliyor, ee benim de çocuğu, amerikalarda okutacak işadamı arkadaşlarım yok, sonra kocasıne devletten verecek bir milyar dolar kredim yok, üstelik gemicik bile alamam onlara.
Neyse....

Adsız dedi ki...

kişilerin kimlik tespitinde kullanılan nüfus cüzdanına kimlik tespitinde şüphe bırakan türbanlı fotoğrafın sorgulanmadığı ama kaybettiğin ya da çaldırdığın için değiştirrmek istediğnde 62,5 TL ceza ödemek zorunda bırakıldığın laik ama sanki suç ve ceza yoluyla terbiye edilen faşist bir ülkede yaşıyoruz artık..demokrasi nerde şeriat nerde sanki artık sınırlar iyice karıştı........

Adsız dedi ki...

Barcelona'da konser seyretmeye gidiyorsunuz ya Çocuğunuzu neden Amerika'ya gönderemiyorsunuz? Siz de Koç'dan alırsınız kredi Siz de Saran Medya'yı kurarsınız ne var bunda?

Adsız dedi ki...

Bir nüfus cüzdanlarına karışmamıştınız o da olsun tam olsun. Kardeşim beni açık görmeyeceksin ki tespit edesin!

ayşe dedi ki...

Madem İmam-Hatip'liler bu kadar ayrıcalıklı siz de gönderin çocuğunuzu İmam-Hatip'e...

feride dedi ki...

İmam Hatiplerin orta kısımları kapatılınca ilgi azaldı biraz aslında. O zamana kadar çok zeki çocuklar çıkıyordu oralardan. Nihayetinde başbakan da çıktı. Tam da bütün yollar tıkanmışken yeniden üniversiteye giriş hakları verildi. Görün bir dahaki sene patlamayı.

ceylan dedi ki...

tabi zeki çocuklar çıkıyordu. ama onların önünü tıkamak için her türlü yol denendi. imam hatipte okumayınca başka türlü düşüneceklermiş gibi sanılması da çok komik. aynen başörtülü kızların başını açtırmak ya da sakallı erkeklerin sakalını kestirmek gibi. sanki bütün düşünce o başörtü ile sakaldaymış gibi onlar gidince fikirleri de değişecekmiş gibi sanmalar... Komik ama görmek istemiyorlar ne yazık ki kendi oynadıkları komediyi.