Perşembe, Ekim 25, 2007

29 ekim

Arkadaşlar,

Memleketimizde Cumhuriyet'in ilanı, sanıldığı kadar kolay olmamıştır. Pek çok badireler atlatılmış ve sonucunda başarılmıştır. Cumhuriyetin ilanında Atatürk'ün, büyük dehası gene önemli rol oynamıştır.

Cumhuriyet'in ilanı öncesinde yaşananlar ve nasıl ilan edildiği hakkında en güzel bilgiyi gene "nutuk"ta bulmak mümkündür. Lütfen merak edin ve internetteki sayfalardan "Nutuk"a girerek okuyun.

İşte bu son derece muhim olayın 84. yılını yakında idrak edeceğiz. Çok önemli bir gündür. Lütfen boş geçmeyelim ve kutlamalara katılalım. Bizler için en önemli gündür. Unutulmamalı, unutturulmamalıdır. Demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyet'imiz çok değerlidir. Onu en büyük coşkularla, neş'e ile doyasıya kutlamalıyız.

Bu bakımdan Kadiköy Belediye Başkanlığı'na teşekkür etmek isterim, muhteşem güzel Atatürk, posterleri bastırmışlar, tüm caddedeki dükkanların camlarına yapıştırılmak üzere dağıttılar. Ben de aradan istifade ile iki adet aldım. Biri Aşram'a diğeri eve...

Bu vesile ile erken de olsa, büyük Atatürk'ün belki de en güzel hediyesi olan Cumhuriyeti ve onun kabul edildiği bu müstesna günün 84. yılını kutlarım

2 yorum:

Tanya's dedi ki...

Kutlamalara katılacağız..çoşkuyla..neşe ile..içimiz acıyarak ama başımız dik..

Nice 29 Ekimlere..

Ersin dedi ki...

tabii ki gideceğiz can sevgili, gideceğiz içimiz buruk da olsa umutla, yürüyeceğiz. Cum hutiyeti kutlayacağız, terörü lanetleyeceğiz. Türk milleti olarak biz kolkola dünyaya meydan okuduk. Yurdumuz için gene dim dik yürüyeceğiz.