Pazartesi, Ekim 08, 2007

İstanbulun 84. kurtuluş yıl dönümü

Dostlarım,

İstanbul'un kurtuluşunun 84. yılını geçtiğimiz 6 ekim günü kutladık. Tüm gazetele sütun sütun manşetlerle bu ata yadigarı şehrimizin nasıl işgal edildiğini ve nasıl kurtarıldığını yazdı. Televizyonlarımız bir sürü dizi ve gündelik dramalarla bu günü bizlere yaşattı. Halkımızı stadyumlarda toplayan bil umum siyasi partiler şenlikler, şölenler konseler ve eğlentilerle bu müstesna günü kutladı.
Başbakan ve Cumhurbaşkanı, tüm bakanlar, yüksek kademedeki hükümet üyeleri ve möuhalafet parti ilerigelenleri, bir araya gelip bu önemli günü kutlama törenleri yaptılar. Okullarda çocuklar toplanıp çoşku içinde bu günü yas ettiler. Üniversite kuruluşları, paneller düzenleyerek Osmanlı'nın başkentinin ne şartlar altında işgal edildiğini ve hangi şartlarla bu işgalin bitirildiğini tartışarak. Bir daha böylesi günlere gelinmemesi için her daim akılla, hür irade ile tam özgürlükle yaşam konularında bildiriler yayınladılar. O zamanın işgalc, kuvvetlerini temsilen ilgili devletlerin İstanbul konsolosları, işgali anma anıtı önünde özür çelenkleri bıraktılar.
Halkımız bir daha böylesi bir emperyalist işgali tekrar hatırldı, kin ile değil, akıl ile bir daha böyle bir esarete girmemek için uyandı.

Hepsi yalan...........................................

Bunların hiç biri olmadı, belki Vatan Caddesinde sureta bir tören yapılmış. Bir iki mekanda konuşulmuştur. Belki Taksim Cumhuriyet anıtına ( o da AKM gibi henüz yıkılmamışken) Valimiz ve devlet erkanı çiçek koymuşutur ancak bunlar, anayasa, türban, vs. vs. vs. gibi bir sürü önemli konuların arasında kaybolup gitmiştir. Yollar kapandığı için zaten ne olduğunu bile bilmeyem halk trafik sıkışıklında bu dura küfür bile etmiştir.

Yurdumuzda nedense kurtuluş günlerinin hatırlanması ve hatta onların dillendirilmesi neredeyse yasak haline gelmiştir. Ben demiyorum bazı kurtuluş günlerinde, Türk askeri kıyafeti giymiş insanlar, yunan askeri kıyafetindekileri yere yatırıp süngülesin. Ama en azından resmen ve güçlü bir şekilde bu günler hatırlansın ve kutlansın ayrıca da bilimsel oalrak sebep ve sonuşlar konuluşulsun halk bu işlere ilgi duydurulsun.

- Olmaz!
- Neden?
- Avrupa Birliği kızar
- Kızsın yaw adamlar bizi işgal etmiş hatta benim Çanakkale'de bunları paçavraya çeviren dedem Cevat Paşa'yı , yetmemiş, büyük babam Basri Paşa'yı da Malta'ya sürgüne göndermiş (gerçektende)
- Olmaz şimdi istikrar bozulur, allah muhafaza borsa düşer, dolar molar değer kazanır. Hem canım bunların üzerinden 80 küsur yıl geçti hala kin ve intikam mı? bak Ermeniler falan olmamış jenosit için seslerini çıkartıyorlarmı?. Hem memleketin Âli menfaatlerine karşı bir hareket olur. Artık globalleşme çağında yaşıyoruz. Bırakın bu işleri hisse senedi falan alın, japonyaya gidin orada bir japon kadını ile evlenin ve onun birikimini Türkiye'de faize maize yatırın allah allaaah, fesüohanallah yahu ve minelgaraip.
- Yaw babaannem Ayşe Faika hanım kadın halinde dikilmiş ingiliz komserinin karşısına be!
-
Babaanneni de al git kardeşim huzuru bozma
- Ama, vatan, özgürlük, bağımsızlık,
-
senin vergi numaran kaç lan?

Ne diyeyim ben, bir garip vatandaşım, oysa memleket refah ve ferah işinde, dolar bi lira, borsa aslanlar gibi, halkımız neş'e vr zenginlik içinde, bir yıldır şemsiye fiatları %1 arttı, güney doğu anadoluda hiç bişey olmuyo, Amerika ayrılıkçı teröre destek vermiyo. Yurdumun medyası, bankaları, bu memleketin öz malı. Ben ise huzur bozup duruyorum.

Affedersiniz.

Ben bir sonraki yazımda, ingilizlerin, nasıl ve hangi tarihlerde İstanbulu işgal etmediğini, Padişah ve hükumetin nasıl boyun eğmediğini. İşgalcilerin karakol basıp uyumakta olan askerlerimizi nasıl katletmediklerini. Sonra da nasıl kıçlarına ( bir denizcilik tabiridir ve arka demektir) s... afedersiniz gitmediklerini anlatacağım.

6 yorum:

Tanya's dedi ki...

Coğu şey artık illusion değil mi?..bence aramızdan senin gibi bazıları da yazmaya devam etmeli.. millet olarak koyunpsikolojisine alışık olduğumuzdan..herşeye olageliyor..bizde izliyoruz.

Ersin dedi ki...

haklısın ama pek bir yorum yok ya da unutuldum, sen oku yeter canımcım

Verda dedi ki...

şimdi bi yorum yapacam kızacaksınız... Böyle günler hep resmi tatil olsun istiyorum - hatırlayalım tabii ama tatilde yapalım diye... Ups ben vatan hainiyim...

aum dedi ki...

işte bu kadar :) sevgili hocam

varolmanın dayanılmaz hafifliği ...

ve siyasetin aslında altında yatan gerçek nedenler (bunun karmayla bir ilgisi olabilir mi ?

ve sen de haklısın ...

Ersin dedi ki...

yorumlara teşekkürler, verdacım evet tatil olmasa da öyle kutlanmalı ki bu durumu hiç unutmmalıyız

Taylan Sezginer dedi ki...

hocam' hepsi bir yana verdigimiz o onurlu savasi kaybetmemiz uzuyor beni.meleketin butun koseleri ( yabanci sermaye tarafindan ) isgal edildi, butun ordulari ( Ab ve ABD yaptirimlariyla ) dagitildi. ozetle, su anda tatli tatli isgal edilen bir ulkeyiz.
umarim bir gun kutlayacagimiz bir kurtulus gunu kalir...