Perşembe, Eylül 10, 2009

Çarşambayı sel aldı.......

Bak gördünüz mü ? gittiniz dere yataklarına bina yaptınız, sel oldu perişan oldunuz. Eee Allah'ın sopası yok tabiki....

Oysa ki şehrin yöneticileri, devlet kademeleri sizin için gayet uygun araziler üretti onları, makul şartlarda size sundu, siz gittiniz kafanıza göre takıldınız suç sizin, kabahat sizin....

Lanet olası sözler keşke doğru olsa, batanların, yıkılanların, çoğu imarlı, iskanlı, devletin bildiği müsaade ettiği yerler, buraları sel suları değil yanlış şehircilik perişan etti.....

Sözüm, bu yerlere müsamaha edenlere her kim olurlarsa hangi partiden seçildilerse hiç farketmez.
Büyük Şehir Belediye Başkanı dün diyor ki "bu durumlarda siyaset yapılmaz", haklı, herkes yerinde oturur Bir hükümet üyesi gelip görmüş kararını vermiş "bütüüüün" tedbirler alınmıştır der, Selimiye'de felaketin yaşandığından saatler sonra hala devlet olmaz.....

Çocuk "dedem arabaya evrak almaya gitmişti dalga aldı götürdü" der, yanındaki akraba "bari cesedini bulabilseydik" der taş gibi bir edayla, alışmış biliyor ki ona devletten yardım gelmeyecek....

Basın Otoyolu'nda sulara kapılan otosunun içindeki bir kadıncağızın, arabasının içinde feryatlar ederek gittiği ve aracın da kendisini de kaybolduğunu anlatır birileri TV'lere.

Büyük çekmece gölünün yanına, çay bahçesi yapılır, kapaklar açılınca sular altında kalır......


Takdiri ilahi.......
hadi be!
ilahi takdir değil bu düpedüz, göz göre göre ihmalkarlık, yani kul eliyle kıyamet....

Allah insanlara akıl vermiştir, akıl, akıl, akııııııllll. Böylece kötülüklerden kendini korumasını istemiştir. Sen arazi rantı, oy kapma sevdası vs için olmayacak yerlere evler, antrepolar, depolar, tır parklarını, fabrikaları, atölyeleri, izin vererek yaptır, hatta kaçak yapan varsa ona da göz yum, sonra "bu tabiat felaketlerinin karşısında insan çaresiz kalıyor" diyerek suçu Allah'a at, "efendim yanlış araca bindirilmişler ondan öldüler" bindirme kardeşim idare sensin. Bunlara diyecek sözü, hicabım buraya yazmayı engelliyor.

Tek bildiğim var bunları hiçbir vatandaş haketmiyor.....

Geçiniz bu küresel ısınma laflarını, Kyoto sözleşmesine karşı tavrı malum olanların küresel ısınmadan şikayete hakkı yok.

Bu halktan aldıkları oylarla yada atanmayla bu şehrin yönetimini elinde bulunduran beyler derhal istifa edeceksiniz başka çareniz yok, derhal hemde hiç vakit geçirmeden.....Beyler kabahat sizindir asla kaçmayın, aciz davranışlar sergilemeyin, suçu birilerine atmayın zaten devri sabık yaratamazsınız zira neredeyse 20 yıldır bu şehri yönetiyorsunuz.

Medeni, ülkelerde, hadi vazgeçtim biraz gururu olan insanlardaki erdemli davranış istifa mekanizmasıdır. Bir futbol takımı antrenörü kadar cesaret gösterip derhal istifa edin bari yeni geleceklere örnek olun.

Allah bizi depremden korusun......

Lütfen kimse particilik falan hesaplarıyla bu yazıyı yazdığımı düşünüp beni aşağılamasın, Başkan'ın dediği gibi bu gibi hallerde politika yapılmaz.......

7 yorum:

Tanya's dedi ki...

Vali çıkmış demiş ki..sevis aracında ölen 7 kişi selden değil..yanlış aracla taşındığı için ölmüş..ahlaksızlığa bak..

Onurlu insanlar çoktan istifa ederlerdi böylesi durumlarda..33 can gitmiş..rant peşinde bir yönetim yüzünden...belediye başkanı..""ee deodorant kullanmasaydınız" diyor...peh..

Ersin dedi ki...

Sevgili rant çılgınlığının sonu yok, bak bizim orada malum inşaat şirketlerinden birine devredilen meteoroloji arazisine şimdi 50 katlı dört bina yapılacak, düşünebiliyormusun oraların durumunu umarım bu yağmurlar inşaat çukurunu doldurmuştur......
arazi rantı üzerine kurulu bir düzen, vah vah

Ersin dedi ki...

bak cumhuriyet yakın zamanda ki istifaları yazmış
............başka ülkelerde yaşanan felaketler sonrasında yetkililerin tutumunu akıllara getirdi. Son aylarda dünyada meydana gelen felaketlerin ardından birçok bakan ve yetkili sorumluluğu üstlenerek istifalarını sundu.

Tayvan’da geçen ay 500’e yakın kişinin ölümüne sebep olan Morakot tayfunu sonrasında, hükümetin felakete müdahalede gecikmekle suçlanması üzerine, başbakan, dışişleri bakan yardımcısı, savunma bakanı, kabine genel sekreteri istifa etmişti.

Makedonya Ulaştırma Bakanı da, geçen hafta Ohri Gölü’nde meydana gelen ve 18 kişinin hayatını kaybettiği gemi kazası sonrası istifa etmişti. Büyük Okyanus’taki ada ülkesi Tonga’da ise geçen ay yaşanan feribot kazasında 2 kişi ölmüş ve onlarca kişinin kaybolduğu bildirilmiş, olayın ardından Ulaştırma Bakanı istifa ettiğini açıklamıştı. Domuz gribine bağlı ölümlerin artış gösterdiği Arjantin’de de eleştirilere hedef olan Sağlık Bakanı haziran ayında parlamentoya istifasını sunmuştu.

mermaid dedi ki...

hayır bi de vali yardımcısı ne dedi? "vatandaşlarımız uyanık olsun" napalım su yutmayalım mı nedir yani olay? ne istifası ya, topbaş geniş geniş "gezegenimiz zor günler" falan diyor, hayır sana ne ki, sen şehrinle ilgilensene. sanki çok saf yani. delirmemek elde değil. ve daha bu, mevsimin ilk yağmuru hadi bakalım.

Ersin dedi ki...

Denizkızı sorma, ne kadar da haklısın bakalım göreceğiz tavırları,

el*ff dedi ki...

Başka ne söylenebilir ki ''Dere yatağı intikam aldı'' Trajikomik bi haldeyiz...

Ersin dedi ki...

haklısınız ama isterseniz o aradaki "komik" lafını kaldıralım zira ağır bir trajedi bu.