Cuma, Eylül 11, 2009

Sel -2-

Hiç bir yöneticinin erdem gösterip "evet ben de kabahatliyim" demeyeceğini hepimiz biliyoruz. İş artık "deodorant kullanmasaydınız bunlar olmayacaktı" ya kadar geldi.

Zaten halkın da sesi çıkmıyor, bir tek demokratik gösteri oluyor mu yoooo ! Zaten herkes tavır göstermeye de korkuyor "aman başıma birşey mi gelir? en iyisi susup oturayım" diye.

Adam eline bir pankart alıyor ve Beyaz saray'ın duvarının dibinde duruyor. Kırmıyor, dökmüyor, bazen 5-6 kişi olunuyor, dönülüyor çember gibi. Polis orada bekliyor, medenice protesto yapılıp gidiliyor, haaa birileri bundan birşey çıkartıyor mu?  bunun istatistiği bende yok ama en azından bireysel ya da toplumsal tavır koyuluyor.

Bizde ise bu tavır ya polis tarafından nahoş bir şekilde bastırılıyor ya da göstericiler işin suyunu çıkartıyor. Her neyse, yahu efendi gibi gidip toplanıp tavır gösterip sakince ayrılacağımız bir platform neden yok.... bilmiyorum.....Zaten olası meydanlar da bu işlere kapatılmış durumda....

Geçirdiğimiz büyük depremden sonra bazı yobazlar, "Gölcük orduevinde içki içiliyordu Allah onları cezalandırdı " nevinden sözler etmişlerdi, rica ederim Allah yarattığı, kendi nefesini üflediği bu kıymetli varlığa böyle ceza verir mi? Allah yarattıklarına akıl vermiştir, işte bu akıl kullanılmaz ise insan kendini cezalandırır, meşhur söz vardır Allah'ın sopası yok! Sel felaketinde rant uğruna yöneticilerin de gözyumduğu çarpık şehirleşmenin bizi ne hale getirediğini gördük üsteli Ramazan ayında gerçekten de Allah'ın sopası yok.....

Yüzyıllar önce kimse deodorant kullanmıyordu sayın Belediye Başkanı, ama Mimar Sinan tedbirini almıştı, siz ve sizden öncekiler her kim iseler ne yaptınız hangi tedbiri aldınız.

Siz dereleri değil, Allah sizi islah etsin.....

6 yorum:

Tanya's dedi ki...

Bizler bir araya gelemeyelim diye meydan kültürü yoktur bizde..olan meydana da bir pankartla çıkmak yasaklanmıştır..söyleyecek sözün varsa..."ananı da al git"...ben oğlıuma askerlik yaptırmam ama seninki yan gelip yatmasın..korusun beni...

Biraz erdem olsaydı bu kardeşlerimizde hepsi çoktan istifa etmiş...popolarına yapışan koltukları yeni yönetimlere devretmişlerdi..ama o kadar yoksunlar ki herşeyden...

Ah Mimar Sİnan..yaşasaydı şimdi...perişan olurdu gördükleri karşısında..medeniyet mi..döküldü onun dişleri...

Ersin dedi ki...

böylece yönetimdekiler de çok daha hassas olurdu, lafım sadece şu andaki yöneticilere değil hepsine...
haklısın sevgili...

SİYAH ULAN! dedi ki...

başbakanı ya da hükümeti protesto eden insanların (tavrı ne kadar medeni olsa bile) silletokat dövülüp anasıyla birlikte yollandığı, kendisine muhalefet eden basın kuruluşlarının milyar dolarlık cezalarla bitirilmeye çalışıldığı bir ortamda insanların sinmesi çok da anormal bir durum değil maalesef..

ÖZgür Turan dedi ki...

Boğazıma birşey düğümlendi ne yazabiliyorum ne de konuşabiliyorum bu konuda kaç gündür. SAdece duruyorum,izliyorum... BİR olmayı öğrenene kadar çok yolumuz var hocam çook. çocuklarımız görür mü o günlerii hiççç sanmıyorum!

Ersin dedi ki...

Siyah Ulan
Doğru söylüyorsunuz. ama en azında bir ses belki bize özlediğimiz adam olmayı hatırlatır.

Ersin dedi ki...

Özgürcüğüm,
öyle değil çocukşlarımız da görür biz de görürüz yeterki inancımızı yitirmeyeli. teslim olursak o zaman dediğin olur